Hosszan tartó pletykák után ma bizonyossá vált, hogy tényleg Hailee Steinfeld kelti életre Kate Bishop karakterét a tavaly nyáron bejelentett, a Disney+ streaming szolgáltatásra készülő Hawkeye (Sólyomszem) sorozatban, amiben természetesen a Bosszúállók-filmekből ismert Jeremy Rennernek is fontos szerep jut.

Az első pletykák még 2019-ben keltek szárnyra, hogy Hailee Steinfeld kapja Kate Bishop szerepét a korábban bejelentett Hawkeye (Sólyomszem) sorozatban, de az érintett felek (a Marvel Studios és maga a színésznő) semmit nem erősítettek meg ezzel kapcsolatban. Az utóbbi napokban ugyan történtek arra utaló jelek, hogy a korábbi híresztelések valósak, de az internetre ugyanakkor kikerült egy megdönthetetlen bizonyíték: a Sólyomszemet alakító Jeremy Renner és Hailee Steinfeld együtt forgattak a New York-i metróban, és a színésznő öltözéke alapján egyértelmű, hogy ő lesz Kate Bishop a Marvel Studios sorozatában.

A képregényekben egy ideig Kate Bishop volt az új Sólyomszem, aki átvette a stafétabotot a nyugdíjba vonuló Clint Bartontól, de a sztori szerint a férfi azért megmaradt a mentorának. Ez a történetszál tökéletesen passzol a Bosszúállók: Végjáték utáni filmes univerzumba, és jó eséllyel a sorozat is arról fog szólni, hogy a Jeremy Renner alakított Sólyomszem szépen a háttérbe vonul, hogy átadja a helyet a Steinfeld által életre keltett új hősnek.

kate bishop
Kate Bishop. Fotó: Marvel

Hawkeye egyike a Disney+ streaming szolgáltatásra érkező megannyi Marvel-sorozatnak. A Sólyomszem történetét tovább mesélő széria mellett olyan szériák várhatók még, mint a 2021. január 15-én induló WandaVision, a szintén jövőre érkező The Falcon and the Winter Soldier, továbbá készül a Loki, a What if…?, a Ms. MarvelMoon Knight és a She-Hulk.

Ezen kisképernyős alkotások mind megegyeznek abban, hogy sok korábbi Marvel sorozattal ellentétben a Marvel filmes univerzumában játszódnak, és valamilyen módon kötődnek a már látott, vagy a jövőben érkező filmekhez, olyannyira, hogy a szereplők tekintetében átjárás is van a kisképernyős és nagyvásznas sztorik között.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!