Menetrendszerűen megérkezett a The Mandalorian második évadának hatodik része, ami nemcsak jelentős fordulatottal várja a nézőket, de választ ad évek óta húzódó fontos Star Wars kérdésekre is. Cikkünk elég komoly spoilereket tartalmaz a legújabb epizóddal kapcsolatban, így ha valaki nem szeretné elrontani a saját szórakozását, az csak akkor térjen vissza, ha már megtekintette a legfrissebb részt.

A legutóbbi, The Jedi című The Mandalorian epizódban már találkozhattunk az Rosario Dawson alakította Ahsoka Tanóval, aki eddig is fontos szereplője volt a Star Wars univerzumnak (A klónok háborúja, Lázadók), de élőszereplős alkotásban még sosem tűnt fel. A második évad ötödik részét kitárgyaló cikkünket azon gondolattal zártuk, hogy vajon miképp lehet fokozni a látottakat, és a helyzet az, hogy az alkotók az új epizóddal képesek voltak megugrani a rendkívül magasra helyezett lécet.

Kicsoda Ahsoka Tano, aki most tűnt fel a Mandalorianban?

A Robert Rodriguez rendezte, The Tragedy című rész ugyan csak fél órás, de ez a harminc perc komoly ajándék a rajongóknak, hiszen több régóta húzódó kérdésre is megkaptuk a választ. Többek között végre hivatalos, hogy Boba Fett túlélte a Jedi visszatér azon fordulatát, hogy beleesett a Sarlakk gyomrába. Egyrészt beigazolódott, hogy tényleg ő látható az első évad The Gunslinger című epizódjának végén, mikor megközelíti Fennec Shand élettelen testét, továbbá ő bukkant fel a második évad első részének utolsó másodperceiben is.

Az ugyan nem derül ki, hogyan szabadult ki a Sarlakk gyomrából, de ez aligha fogja zavarni az embereket azon libabőrös pillanatok után, mikor először tűnik fel a Slave I az égbolton, majd újra láthatjuk aTemuera Morrison alakította Boba Fettet a frissen visszaszerzett páncéljában.

Szintén fontos fejlemény, hogy végre tisztázódott Boba Fett „apját”, Jango Fettet illetően, hogy ő is mandalóri. Ugyan nem a Mandalore bolygón született (hanem a mandalóri fennhatóság alá tartozó Concord Dawn-on), hanem ugyanúgy foundling, mind Din Djarin, de a mandalóri harcosok útját járta, csak feltehetőleg nem azt a konzervatív vonalat képviselve, mint a széria főhőse. Ennek megfelelően Jango Fett egykori páncélja Bobát illeti, és amikor először látjuk viszont a karaktert az ütött-kopott viseletben, az legalább olyan meghatározó élmény, mint amikor Ahsoka Tano tűnt fel az ötödik epizód első másodperceiben.

star wars mandalorian
Fotó: Disney+

Ezek után csak hab a tortán, hogy a két mandalóri páncélt viselő szereplő (illetve Fennec Shand) szövetségre lépnek, hogy együtt jussanak Grogu nyomára, aki az akciódús epizód végére ismét Moff Gideon karmai közé kerül. Ezzel kapcsolatos apróság, hogy az új epizódban az is világossá vált, hogy a második évad negyedik részének végén látott Dark Trooperek tényleg harci droidok, tehát nem emberek vagy kiborgok bújnak meg a fekete páncélok alatt.

A múlt heti rész után nem volt egyértelmű, hogy a The Mandalorian képes lesz-e fenntartani az Ahsoka feltűnésével elért színvonalat, de a The Tragedy gond nélkül tartotta a minőséget. A látványra ezúttal sem lehet panasz, megvan a nagybetűs Star Wars-hangulat, nem töltelék epizódot kaptunk, a cselekmény robog tovább az egyelőre meglehetősen ütősnek tűnő végkifejlet felé, ráadásul az új rész tele van olyan meghatározó pillanatokkal, amikre még visszagondolva is libabőr fut végig a végtagjainkon.

star wars mandalorian
Fotó: Disney+

MÉG TÖBB THE MANDALORIAN:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!