Egy karácsony Poirot-val vagy Miss Marple-lel? A Helikon Kiadó jóvoltából az Adventi krimik című gyönyörű novelláskötetbe fűzve olvashatjuk el Agatha Christie leghangulatosabb karácsonyi történeteit. 

Agatha Christie, a krimi koronázatlan királynője szerette a karácsonyt, legalábbis erre utal, hogy számtalan olyan történettel állt elő, amiben nyomozóinak éppen a szeretet ünnepén kellett felderíteni egy rejtélyes gyilkosságot. A szerző ilyen munkáival kapcsolatban érdemes tudni, hogy nem ez az első alkalom, hogy Christie karácsonyi novellái egy csokorba gyűjtve olvashatók, hiszen 2016-ban Karácsonyi krimik címmel az Európa Könyvkiadó jóvoltából már megjelent egy ilyen tematikájú novelláskötet. Bár akad némi átfedés a korábbi és a Helikon Kiadó új novelláskötete között, de az Adventi krimik valójában egy teljesen új válogatás.

A kiadványban olvasható detektívtörténetek advent és újév között játszódnak, és Agatha Christie minden híres nyomozója felbukkan: Miss Marple egy gyógyszállóban tölti a karácsonyt, Hercule Poirot vidéken, Parker Pyne Mallorcán, Mr. Quin és Mr. Satterthwaite egy kastélyban, Tommy és Tuppence Beresford pedig egy vidéki fogadóban. Ám a karácsony egyikük számára sem békés vagy pihentető, hiszen nyomukban végig ott jár a halál.

agatha-christie-adventi-krimik
Forrás: Helikon Kiadó

Bár a vérbeli Agatha Christie-rajongók egész biztos, hogy korábban már itt-ott már belefuthattak némelyik novellába, de az Adventi krimik még így is igazi csemege a zsáner rajongóinak, ráadásul karácsonyi ajádnéknak sem utolsó a krimit kedvelő szeretteink számára. A Helikon Kiadó kötete természetesen már kapható a boltokban, és online is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!