A Hugh Jackman és Kate Beckinsale főszereplésével készült 2004-es Van Helsing ugyan nem rabolta el a nézők szívét, de a holland vámpírvadász kap egy újabb esélyt a filmvásznon, és bizakodásra ad okot, hogy olyan alkotók dolgoznak az új verzión, akik korábban már bizonyították, hogy értenek ehhez a műfajhoz.

A Universal Pictures néhány éve állt elő azzal a tervvel, hogy életre kelti a Dark Universe nevű összefüggő filmes univerzumát, amiben a stúdió klasszikus rémei kaptak volna különálló, de valamilyen módon mégis kapcsolódó filmeket. Az első ilyen alkotás a Tom Cruise, Russel Crowe és Sofia Boutella főszereplésével készült A Múmia volt 2017-ben, de a film elég nagyot bukott, és ezzel véget is értek a Universal nagyívű tervei.

A 2020-as A láthatatlan ember sikere után viszont a fejesek úgy döntöttek, mégsem hagynak fel teljesen a klasszikus szörnyes vonallal. A Deadline értesülései szerint a stúdió ezúttal a Bram Stoker-féle Drakula ikonikus szörnyvadászára, Van Helsingre vetett szemet. A filmet ráadásul nem kisebb név, mint az Overlord direktora, Julius Avery vette a kezébe, aki nemcsak rendezőként, de ha minden igaz, forgatókönyvíróként is dolgozik a projekten.

Szintén biztató jel, hogy producerként az Aquamant is jegyző James Wan dolgozik a filmen, méghozzá Michael Clear társaságában. Mivel a film készítésének még a meglehetősen korai szakaszában járunk, így a sztoriról vajmi keveset tudni, de annyi sejthető, hogy Van Helsing világában fog játszódni a cselekmény, ám hogy a szörnyvadász, hogyan és miként fog megjelenni a filmben, az egyelőre még a jövő zenéje.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!