A Google újabb nyolc országban teszi elérhetővé Stadia felhőalapú játékstreaming platformját. Mától hazánk mellett Csehországban, Lengyelországban, Portugáliában, Romániában, Szlovákiában, Ausztriában és Svájcban is több millió új felhasználó számára nyílik lehetőség arra, hogy erős PC és konzol, ráadásul letöltés nélkül játszhasson jó pár kiváló programmal.

A Google-féle Stadia használatához nem kell új eszközöket beszerezni, a szolgáltatáson keresztül elérhető játékok letöltés vagy frissítés nélkül azonnal futnak a meglévő laptopokon, asztali számítógépeken, kompatibilis telefonokon és tableteken, és az irányításhoz olyan jól bevált eszközök is használhatók, mint az Xbox One és PlayStation 4 mellé járó kontrollerek.

A Stadia platform az újonnan csatlakozó nyolc ország minden felhasználója számára megnyílik a következő 24 órában. A Stadia oldalán Gmail fiókkal lehet bejelentkezni, és a regisztrált felhasználók azonnal kipróbálhatják, hogy milyen a felhőből streamelni olyan játékokat, mint például a Destiny 2 vagy a Super Bomberman R Online.

google stadia
A Stadia kontroller itthon sajnos nem kapható. Fotó: Google

Ami pedig a legjobb, hogy a Stadia minden egyes új felhasználója egy hónapig térítésmentesen megkapja a Stadia Pro hozzáférést, a platform prémium előfizetési szolgáltatását, aminek keretében az említett kettő mellett 33 további játék várja, hogy kipróbáljuk őket. Stadia Pro előfizetéssel az említett 33-ból minden kiválasztott játék a felhasználóé, amíg tart az előfizetés, illetve további térítésmentes játékok kerülnek a kínálatba minden hónapban. A 2990 Ft havidíjú Stadia Pro előfizetés az ingyenes hónap után folytatható, vagy bármikor lemondható.

Mindezek mellett a Stadia áruházban olyan játékok is megvásárolhatók, mint a december 10-én megjelenő Cyberpunk 2077, vagy az Assassin’s Creed-sorozat legújabb, Valhalla alcímű része.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!