Még év elején kaptuk a hírt, hogy Clarice címmel sorozat formájában folytatódik Jonathan Demme öt Oscar-díjas filmje, az 1991-es A bárányok hallgatnak, és a szériához a napokban megérkezett az első kedvcsináló is. 

Thomas Harris regényei nyomán születetett meg a világ egyik legijesztőbb fiktív karaktere, az agyafúrt pszichopata Dr. Hannibal Lecter, aki Sir Anthony Hopkins pazar alakítása nyomán vált világhírűvé a filmes gonosztevők között. Az 1991-es A bárányok hallgatnak az úgynevezett Hannibal-tetralógia második darabja (a többiek: Hannibal ébredése, A vörös sárkány, Hannibal), a CBS csatornára érkező Clarice pedig ennek a közvetlen folytatása lesz, és a sztori egy évvel a film eseményeit követően, 1993-ban veszi fel a fonalat.

Ahogy az a címből hamar kitalálható, a széria főszereplője az eredeti filmben Jodie Foster által megformált különleges ügynök, Clarice Starling lesz, aki minden erejét latba vetve nyomoz sorozatgyilkosok és szexuális ragadozók után, eközben a washingtoni politika mocskával is meg kell küzdenie, ráadásul nőként is helyt kell állnia a férfiakkal teli ügynökségen belül.

Clarice jó alapja lehet a sorozatnak, hiszen a Thomas Harris által kitalált karakter egy kihívásokkal teli gyermekkorból küzdötte fel magát ösztönös és éles eszű szövetségi nyomozóvá. Bár Jodie Foster zseniális alakítása után – amiért Oscar-díjat kapott – nem lesz könnyű labdába rúgni, de mi azért bízunk a Clarice főszereplőjében, Rebecca Breeds (A sötétség kora, Hazug csajok társasága) színésznőben. A sorozatban feltűnik még mellette a Doktor House-ból ismert Kal Penn, a Narancs az új fekete sztárja Nick Sandow, illetve a The Walking Dead Abraham Fordja, Michael Cudlitz is.

A CBS csatornán 2021. február 11-én induló sorozatot Alex Kurtzman és Jenny Lumet jegyzik, és a magunk részéről nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy a széria képes lesz-e a Mads Mikkelsen és Hugh Dancy főszereplésével készült, három évados Hannibal nyomába érni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!