Amíg mi édesdeden aludtunk, a Disney megtartotta a 2020-as Investor Day nevű eseményét, aminek keretében nemcsak már bejelentett Marvel-sorozatokhoz érkeztek új előzetesek, de a cég egy egész kazalnyi új sorozatot és filmet jelentett be, mi pedig a hírek olvasása óta nem tudjuk letörölni a vigyort az arcunkról.

Gyorsan csapjunk is bele a meglehetősen tartalmas lecsóba: egyrészt új előzetest kapott a 2021. január 15-én érkező WandaVision sorozat, és végre a The Falcon and the Winter Soldier is megkapta az első rendes, kellően akciódús kedvcsinálóját – utóbbi szériáról végre az is kiderült, hogy 2021. március 19-től lesz látható a Disney Plus kínálatában.

Az már régóta nem újdonság, hogy Tom Hiddelston főszereplésével készül a Loki címre hallgató széria, de végre ez a sorozat is kapott egy rendes előzetest, és a látottak alapján valami egész nagy őrület készül a Disney és a Marvel boszorkánykonyhájában. Jó hír továbbá, hogy ezt sorozatot is megkapjuk 2021-ben, valamikor májusban lesz látható az első rész.

Habár a Hawkeye, azaz a Sólyomszem széria még nem kapott kedvcsinálót (a forgatás jelenleg is zajlik), de végre kiderült, hogy a Jeremy Renner főszereplésével készülő sorozat is a képernyőkre kerül 2021-ben, méghozzá valamikor késő ősszel. A Marvel Studios emellett hivatalosan is bejelentette, amit már napok óta tud mindenki: Hailee Steinfeld alakítja Kate Bishop karakterét, aki átveszi a stafétabotot Sólyomszemtől.

Új előzetest kapott továbbá az alternatív sztorikat elmesélő, tíz részes What if…? animációs sorozat is, ami szintén 2021-ben, valamikor nyarán válik majd elérhetővé a Disney Pluson.

Új Marvel-sorozatok és filmek

Az izgalmas rész pedig most következik: Kevin Feige bejelentett három új Marvel-sorozatot. Ebből az egyik Secret Invasion, ami a korábban kiszivárgott, Nick Fury főszereplésével készülő széria, ahol ismét Samuel L. Jackson alakítja a karaktert, és mellette visszatér a Marvel Kapitányban felbukkanó Ben Mendelsohn is, természetesen Talos szerepében. A széria egy nagyon fontos, és kifejezetten sikeres képregénysorozat címét kapta meg, ahol a Skrullok beszivárogtak a Földre, szuperhősöket is megszemélyesítve, így nagyon kiváncsiak vagyunk, hogy mindebből mi kerül majd át a kisképernyős változatba.

secret Invasion
Secret Invasion képregény. Fotó: Marvel

Ennél is szuperebb hír, hogy saját élőszereplős sorozatot kap Ironheart, azaz Riri Williams, akit Dominique Thorne fog alakítani. Ha valaki nem lenne képben, lényegében ő Tony Stark utódja, hiszen egy ifjú mérnökhallgatóról van szó, aki saját páncélt készít magának, majd szuperhősnek áll. És nem ez lesz az egyetlen páncélos sorozat, hiszen érkezik az Armor Wars is, méghozzá Hadigép, azaz a Don Cheadle alakította James Rhodes főszereplésével, és a sztori Tony egyik legnagyobb félelmét járja majd körbe: mi történik, ha az általa készített páncélok rossz kezekbe kerülnek? Mindez azért is izgalmas fejlemény a rajongók számára, mert ezzel a szériával a Marvel egy újabb híres rajzolt történetet adaptál mozgóképes formába.

ironheart
Riri Williams, alias Ironheart. Fotó: Marvel

Feige, a Marvel Studios feje emellett egyértelművé tette, hogy valóban Tatiana Maslany lesz a She-Hulk sorozat főszereplője, és a szériában felbukkan majd Bruce Banner is, természetesen Mark Ruffalo alakításában. A Ms. Marvel főszereplője, a Kamala Khant életre keltő Iman Vellani pedig szerepelni fog a Marvel Kapitány 2-ben, méghozzá a WandaVision sorozatban felbukkanó, Monica Rambeau-t megformáló Teyonah Parris kíséretében. Maga a film a jelenlegi tervek szerint 2022. november 11-én kerül majd a mozikba.

Hivatalos címet kapott a harmadik Hangya-film is, jön az Ant-Man and the Wasp: Quantumania, amit ismét Peyton Reed rendez, a főbb szerepekben pedig visszatér Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas és Michelle Pfeiffer is. Azt egy ideje pedig már tudjuk, hogy az új rész főellenfele Kang, a Hódító lesz, akit Jonathan Majors kelt majd életre.

Érdemes tudni továbbá, hogy a Benedict Cumberbatch főszereplésével készülő Doctor Strange and the Multiverse of Madness egyaránt kapcsolódni fog a WandaVision sorozathoz, és az egyelőre cím nélküli harmadik Pókember-filmhez – utóbbi elég erős utalás arra, hogy tényleg ez lesz a Marvel eddigi legizgalmasabb filmje.

Végezetül egy szó szerint fantasztikus hír: a Marvel már javában dolgozik az új, a saját univerzumukban játszódó Fantasztikus Négyes-filmen, aminek már a rendezőjét is megtalálták, méghozzá az új Pókember-filmekért felelős John Watts személyében.

marvel
Egyelőre csak egy logónk van a Fantasztikus Négyes-filmhez. Fotó: Marvel Studios

És ha mindez még nem lenne elég, akkor 2022-ben, a harmadik film előtt még kapunk egy The Guardians of the Galaxy Holiday Specialt is, amit ezúttal is James Gunn ír és rendez! Emellet készül még egy külön minisorozat Groot főszereplésével: a címe mi lehetne más, mint I’m Groot, és ez a széria is a Disney Plus kínálatában lesz elérhető!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!