Mikor már éppen úgy tűnt, hogy mindenki elfeledkezett a beígért Indiana Jones 5-ről, a Disney megerősítette, hogy készül a kalandsorozat ötödik, egyben utolsó része, kivel mással, mint az idén 78 éves Harrison Forddal a főszerepben.  

Harrison Ford felett sosem jár el az idő, legalábbis ezt bizonyítja, hogy a színész ismét legendás régészprofesszor, Indiana Jones bőrébe bújik, de ezúttal már tényleg az utolsó alkalommal. A George Lucas alkotta kalandhős legismertebb megformálója Harrison Ford volt (ne feledjük a karakter fiatal éveit bemutató Az ifjú Indiana Jones kalandjai című sorozatot, más színészekkel), aki először az 1981-es Az elveszett frigyláda fosztogatói című filmben bukkant fel, majd további három filmben kamatoztatta képességeit ereklyevadászként.

A LucasFilm felvásárlása óta a  franchise jogait birtokló Disney nemrégiben jelentette be, hogy nincs Indiana Jones Harrison Ford nélkül, így a széria ötödik, és egyben utolsó részében is a színészlegenda bújhat a főhős karakter bőrébe, annak ellenére, hogy korábban keringtek olyan pletykák, miszerint Chris Pratt veszi át a szafétabotot Fordtól. Ebben tehát nem lesz változás, abban viszont igen, hogy az ötödik felvonást már nem Stephen Spielberg, hanem a Logan és A nyughatatlan rendezője James Mangold hozza tető alá. Az előző részeket dirigáló Speilberg ezúttal csak producerként vesz részt a munkálatokban.

indiana-jones-5
Fotó: Paramount Pictures

Az Indiana Jones 5-ről jelenleg annyit lehet még tudni, hogy a forgatási munkálatok leghamarabb jövő tavasszal kezdődhetnek meg, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor kedvenc régészprofesszora 2022. júlis 29-én látogat el újra és utoljára a mozikba.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!