Már jó ideje tudni, hogy Dwayne Johnson tőle szokatlan módon egy DC antihős, Black Adam bőrébe bújik, ám az csak nemrégiben derült ki, hogy ki játszhatja el a film egy másik központi karakterét, a szelet manipulálni tudó Cyclone-t.

Az évek óta híresztelt, de már hivatalosan is készülő Black Adam-film középpontjában a Dwayne Johnson által megformált címszereplő áll, akiről nagyon röviden annyit kell tudni, hogy az ókori Egyiptomban született, ekkoriban kapta ugyanis a Shazam nevű varázslótól az erejét. Black Adam elképesztő hatalomra tett szert, hat ősi egyiptomi istenség erejét birtokolja: megkapta Su kitartását, Hórusz fürgeségét, Amon erejét, Zehuti bölcsességét, Aton hatalmát és Mehen bátorságát. Black Adam a DC képregényekben először a hasonló erővel rendelkező Captain Marvel (ma már Shazam néven ismerjük) ellenfele volt, de a karaktert évtizedekkel később antihőssé formálták a képregények írói – a New Line és a Warner Bros. közös filmje is ezt a vonalat ülteti majd át mozgóképes formába.

Bár a Black Adam történetének részletei egyelőre nem ismertek, és a forgatási munkálatok is csak jövő tavasszal kezdődhetnek meg, egy kedvcsinálót azért már kaptunk a filmhez, ami 2022 előtt biztos nem kerül a mozikba.

A fim rendezője, Jaume Collet-Serram, aki Black Adam mellett olyan, a Justice Society of America hőscsapatba tartozó karaktereket is felvonultat a filmjében, mint a Noah Centineo (A fiúknak, akiket valaha szerettem) által megszemélyesített radioaktív metahumán, Atom Smasher és az Aldis Hodge (A láthatatlan ember) által életre keltett Hawkman. És itt még nincs vége a filmbéli figurák névsorának: bár Doctor Fate megformálójáról egyelőre még nincs információ, a Cyclone-t alakító színésznő nevét viszont épp a napokban jelentették be: az Eufóriából ismert Quintessa Swindell bújhat a szél felett uralkodni tudó hősnő bőrébe.

cyclone black adam
Cyclone a képregényekben. Fotó: DC Comics

A filmmel kapcsolatban érdemes még tudni, hogy Jaume Collet-Serra és Dwayne Johnson nem idegenek egymásnak, hiszen együtt dolgoztak a jövőre érkező Jungle Cruise mozifilmen. Johnson a címszereplő megreformálása mellett produceri teendőket is ellát a filmben Beau Flynn-al, Dany Garcia-val és Hiram Garcia-val egyetemben.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!