A Netflix sorozatot készít a Leigh Bardugo-féle Árnyék és csont regényekből, és a 2021. áprilisában érkező szériához most megkaptuk az első beharangozó előzetest is.

Leigh Bardugo legismertebb műve, az Árnyék és csont 2012-ben robbant be a könyvpiacra, és a Young Adult műfajú regény hatalmas sikert aratott. A főszereplő Alina Starkov, és a történet az ő kegyetlen fordulatokkal teli életét követi végig, ami egy kitalált világban, a cári Oroszország ihlette Ravkában játszódik. Alina árvaként nő fel, és csak egyetlen barátjára, a szintén földönfutó Malra számíthat, a lány viszont kiváltságos helyzetbe kerül, hiszen úgy tartják, hogy ő lehet az, aki képes egyesíteni a régóta kettészakadt országot.

Bardugo az Árnyék és Csont után még két könyvvel egészítette ki történetét, majd a Grisa-trilógia befejeztével tovább szőtte világának határait a 2015-ben megjelentett Hat varjú című regényével és annak folytatásával, amelyek ugyanúgy a Grisaverzumban játszódnak.

A Netflix az öt regényt egybegyúrva készít sorozatot Bardugo történetéből, és a 2021. áprilisában érkező első évad összesen nyolc epizódot számlál. Az adaptáció elkészítésében maga az írónő is részt vesz, a produceri teendőkért pedig Eric Heisserer felel, aki a 2016-os Érkezés című sci-fi forgatókönyvét írta.

A sorozatnak ráadásul hazai vonatkozása is van, hiszen Magyarországon forgatták, úgyhogy már csak ezért is megéri majd nézni a jövő tavasszal debütáló sorozatot.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!