A Vaják Bestiárium videói arról mesélnek nekünk, hogyan az eredeti Vaják sztorikat író Andrzej Sapkowski milyen mitológiai szörnyekről mintázta a könyveiben, és ennek folyamányaként a netflixes sorozatban is felbukkanó különleges lényeket. 

A Netflix Vaják sorozatának főhőse Ríviai Geralt, aki többek között szörnyek levadászásával keresi kenyerét, így már az első évadban is számos fura rémséggel találkozhattunk, ráadásul ezen lények jelentős része közel sem volt ártalmatlan. Fel volt hát adva a lecke a sorozat készítőinek, mikor maszkokkal és különböző effektekkel kellett életre kelteniük az eredetileg Andrzej Sapkowski által megálmodott lényeket. Az alkotóknak ugyan nem volt könnyű dolga, de munkájukat nagyban segítette, hogy a Vaják-könyvek atyja a szörnyeket egytől egyig valamilyen mitológiai lényről mintázta.

A jóval az első évad befejezése után, még májusban került ki a YouTube-ra egy olyan videó, amiben egyes szörnyek származása volt a téma, pár napja pedig megérkezett a folytatás is. A videóban felbukkan az első epizódból ismert óriás pókszerű lény, kikimóra – akit a szláv mitológiából ismerhetünk -, de mellette tiszteletét teszi a baziliszkusz, a ghúl és a striga is.

Az első rész csak angolul szinkronnal és angol felirattal érhető el a YouTube-on, viszont a második felvonásnál már a magyar nézőkre is gondoltak a készítők, hiszen innen már a magyar felirat sem maradt le.

A videók nemcsak segítenek kicsit visszarepülni a Vaják világába, de a maguk módján még informatívak is, szóval a Vaják Bestiárium még azoknak is érdekes lehet, akik nem a Sapkowski által megálmodott világért, hanem úgy általában a mitikus lényekért vannak oda.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!