Több mint három évtized után kap folytatást az Amerikába jöttem 2: az Amazon Prime Video streaming szolgáltatás kínálatába érkező film megkapta az első előzetesét is.

Az Amerikába jöttem várva várt folytatása végre rendes előzetes formájában is megmutatta magát, eddig csak elvétve érkeztek kósza képkockák. A 1988-as vígjáték főszereplője Eddie Murphy, aki egy képzeletbeli afrikai ország dúsgazdag uralkodójaként utazik el Amerikába hű barátjával, Semmi-vel, hogy olyan feleséget találjon magának, aki nem a pénzéért szereti. Az elit csapat egy büfében helyezkedik el takarítóként, miközben fogalmuk sincs, hogy mi az a felmosórongy, és ez még csak egy probléma a sok közül…

Az Amerikába jöttem 2 története szerint a Murphy alakította Akeem immár frissen koronázott király, akinek azért kell visszatérnie Amerikába, hogy megtalálja a gyermekét, akiről korábban sosem hallott. A filmben Eddie Murphy mellett a Semmit életre keltő Arsenio Hall és az Akeem apját megszemélyesítő James Earl Jones is visszatér, de lesznek új karakterek is, akiket Wesley SnipesTracy MorganLeslie JonesKiKi Layne, és Murphy lánya, Bella Murphy alakítanak. Az utóbbi években viszonylag keveset szereplő Murphy ráadásul nem csak főszereplőként, de producerként is részt vett a Craig Brewer rendezte folytatás elkészítésében.

Remélhetőleg a második felvonás lesz olyan jó, mint a mára klasszikussá nemesedett első rész sem, mi a magunk részéről nagyon bízunk benne, hogy az Amerikába jöttem 2 képes lesz hozni azt a színvonalat, mint a Karate kölyök főhőseit évtizedek után visszahozó Cobra Kai. Hogy az alkotóknak sikerült-e felnőni a feladathoz, az kevesebb, mint négy hónap múlva kiderül, hiszen a folytatás 2021. március 5-én debütál az Amazon Prime Video kínálatában.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!