Idén ősszel jelent meg angolul J. K. Rowling legújabb regénye, amit Robert Galbraith álnéven publikált, és a szerző krimisorozatának ötödik felvonása. A kötet a Gabo kiadó jóvoltából itthon is megjelenik jövő tavasszal, méghozzá Zavaros vér címmel. 

Troubled Blood címmel debütált idén ősszel J. K. Rowling legújabb, Robert Galbraith írói álnéven publikált krimije, ami a megjelenését követően azonnal a brit eladási listák élére került. Az új Cormoran Strike-sztoriban a magánnyomozóként dolgozó főszereplőt egy nő keresi fel, hogy segítsen megtalálni édesanyját, aki rejtélyes körülmények között tűnt el, még 1974-ben. Strike karrierje során ez az első alkalom, hogy egy döglött aktát vesz elő, és a nyomozás előrehaladtával egyre bonyolultabbá válik az ügy, megbízhatatlan szemtanúkkal, tarot kártyákkal és egy őrült sorozatgyilkossal a háttérben.

Az írónő még 2013-ban jelentette meg a krimisorozat első részét, Kakukkszó címmel, és a kötetnek kifejezetten jót tett, mikor kiderült, hogy a Harry Potter-könyvek szerzője rejtőzik a Robert Galbraith álnév mögött. A sorozat főszereplője egy, a társadalomba nehezen beilleszkedő háborús veterán, akinek a sztorija részről-részre vált egyre népszerűbbé, olyannyira, hogy 2017-ben már a BBC is készített belőle egy tévésorozatot Strike címmel.

zavaros vér
A kötet angol kiadásának borítója. Fotó: Sphere Books

A szeptemberben megjelent ötödik Cormoran Strike-kötet hét nap alatt közel 65 ezer példányban kelt el, a Nielsen BookScan adatai szerint korábban egyetlen Robert Galbraith regényből sem értékesítettek ennyit egyetlen hét leforgása alatt. A magyar kiadás az előző részekhez hasonlóan a Gabo kiadó gondozásában jelenik meg, és várhatóan március elején kerül majd a könyvesboltokba, méghozzá Zavaros vér címmel.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!