Ti is néztétek annak idején Winx Club című rajzfilmsorozatot, esetleg olvastátok az eredeti képregényt? Ha igen, akkor jó eséllyel örülni fogtok annak, hogy a Netflix készített egy élőszereplős változatot Végzet: A Winx Saga címmel. 

A Winx Club animációs mesesorozat 2004-ben indult hódító útjára, ám a hazai csatornákra csak 2006-ban jutott el: sugározta az RTL Klub, a Cartoon Network és a Jetix/Disney Channel is, 2011-ben pedig a Nickelodeonon is feltűnt. A történet először képregény formájában jelent meg Iginio Straffi ötlete nyomán Olaszországban (13 szám még magyarul is megjelent), majd a tündérlányok hatalmas népszerűségét látva az olasz alkotó úgy döntött, rajzfilm formájában is életre kelti a népszerű karaktereket.

winx-saga
Fotó: Nickelodeon

Iginio Straffi már 2011-ben eltervezte, hogy élőszereplős verziót is készít a Winx Clubból, terve mostanra érett be, és az ötletgazda elmondása szerint a széria a korábbi verziók felnőtt rajongóit célozza meg. A Végzet: A Winx Saga címmel érkező sorozat az öt jól ismert tündér életét követi nyomon, akik az Alfea nevű varázslatos bentlakásos iskolába járnak a Másvilágban. A sztori főszereplője és a csapat vezetője az emberek világában nevelkedett Bloom (Abigail Cowen), aki óriási mágikus hatalom birtokosa, ám ahhoz, hogy megtanulja kordában tartani erejét, mindenekelőtt az érzelmei felett kell urakodnia. Bloom mellett feltűnik a sorozatban a fénylő Nap tündére, Stella (Hanna van der Westhuysen), a hangok tündére, Musa (Elisha Applebaum); Aisha (Precious Mustapha), aki képes irányítani a vizet, valamint Terra (Eliot Salt), aki a természet ura.

Az élőszereplős változatban az eredeti sztorihoz hasonlóan a tündérek tinédzserek, így a lányoknak a mágikus képességek birtoklása mellett a szerelemmel és viszályokkal is meg kell küzdeniük. A széria a Vámpírnaplókat is jegyző Brian Young közreműködésével készült, és az alkotók szerint a képregénynél és a razfilmnél sötétebb hangvételre lehet számítani. A Végzet: A Winx Saga első évadja hat, egyenként egyórás epizódot számlál, amik január 22-én egyszerre kerülnek fel a Netflix kínálatába.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!