A HBO Magyarország a Facebook oldalán tette közzé, mikor folytatódik itthon A Boszorkányok elveszett könyve című nagysikerű fantasy széria, amit Deborah Harkness Mindenszentek-trilógiája ihletett. 

Deborah Harkness Mindenszentek-könyvsorozatának első részéből, A boszorkányok elveszett könyvéből 2018-ban készített sorozatot azonos címmel a Sky One. A történet főhőse a fiatal történész, Diana Bishop (Teresa Palmer), aki teherként tekint boszorkány képességeire, ezért a tudományos életbe temetkezik. Miközben a fiatal kutató visszatér Oxfordba, hogy előadást tartson a 17. századi alkímia kultúrtörténetéről, felfedez egy régóta elveszettnek hitt mágikus kéziratot, ami mindenféle túlvilági lények, többek között vámpírok és démonok figyelmét is felkelti. Dianát végül egy 1500 éves vérszívóval, Matthew Clairmont (Matthew Goode) professzorral hozza össze a sors, aki amellett, hogy számos veszedelmes lénytől igyekszik megvédeni a boszorkányt, segít neki a különös kézirat megfejtésében is.

Bár a második évad premierjére – ami a könyvtrilógia második részét, Az éjszaka árnyait dolgozza fel – igen sokat kellett várni, de mindezt feledteti, hogy újra találkozhatunk Matthew-val és Dianával, ezúttal az Erzsébet-kori Londonban. A vámpír/boszorkány páros ugyanis ide utazott vissza a jelenből: egyrészt így elrejtőzhetnek az őket üldöző gyülekezet elől, másrészt meg kell találniuk az elveszett kéziratot, ami minden lény vesztét okozhatja.

A boszorkányok elveszett könyve folytatás pedig már tényleg itt van a nyakunkon, hiszen a második évad a Sky premierrel párhuzamosan, 2021. január 8-án (pénteken) kerül fel a HBO GO streaming szolgáltatás kínálatába, ráadásul egyszerre mind a tíz epizód.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!