A nagysikerű Paper Girls képregénysorozat kis hazánkat sem kerüli el, a Ciceró Könyvstúdió ugyanis a napokban tudatta az olvasókkal, hogy az éves kiadási terveik között Brian K. Vaughan időutazós története is helyet kapott. 

A 2015 és 2019 között futó képregényszériának négy kisvárosi újságkihordó tinilány, Erin, MacKenzie, KJ és Tiffany a főszereplője, akiket 1988. november 1-én egy teljesen váratlan megtámad néhány ismeretlen tinédzser, és az események oda vezetnek, hogy hőseink egy időgépre bukkanak. Az álmos Stony Stream városában a tinédzserek egy időn túli, titokzatos háborúba csöppennek, ami a vaskézzel irányító felnőttek és a lázadó high-tech fiatalok között zajlik. A különböző idősíkokon átívelő történet során a lányok az őskort, a kilencvenes éveket és a távoli jövőt is érintő utazásba kezdenek, és még a leendő önmagukkal is szembe kell nézniük.

paper-girls
Fotó: Image Comics

Az Image Comics által kiadott Paper Girls már jóval a Stranger Things című sorozat előtt ráérezett a manapság egyre népszerűbbé váló nosztalgiahullámra: a 80-as évek végén járunk, BMX-szel közlekedő újságkihordó tinik a főszereplők, akiknél alapfelszereltség a CB-rádió és emellé természetesen adott a sci-fivel kevert misztikus hangulat is. Brian K. Vaughan író, Cliff Chiang rajzoló, Jared K. Fletcher beíró és tervező és Matt Wilson színező közös munkáját több Eisner-díjjal is jutalmazták, és az összesen 30 részt megélt képregény végre magyarul is megjelenik: bár a kiadást tervező Ciceró Könyvstúdió még nem közölt pontos megjelenési dátumot, és a cím sem végleges, de az már biztos, 2021 folyamán két Paper Girls-kötet is érkezik a hazai könyvesboltokba, sőt érkezik az Egérőrség folytatása és a Lumberjanes is.

Érdekesség továbbá, hogy a Paper Girls képregénysorozatból egyébként egy tévésorozat is készülőben van: az Amazon Studios 2020 nyarán rendelte be a szériát, a gyártásért pedig a Legendary Television és Brad Pitt cége, a Plan B felelős. A forgatásról, a főbb karaktereket alakító színészekről és a premierdátumról ugyanakkor még nincsenek informácók.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!