A napokban bukkant fel az interneten az információ, hogy a Porsche 911 a Ford Mustanghoz és a Fiat 500-hoz hasonló új LEGO készletet kap idén tavasszal, ráadásul már nem Creator Expert, hanem a Vehicle Collection név alatt, és ha minden igaz, akkor Targa és Turbo változat is kialakítható lesz belőle.

A LEGO Vehicle Collection 10295 Porsche 911 létezése már nem csak pletyka, hiszen mostanra már kép is kiszivárgott a készletről, és azt is tudni lehet, hogy a szett a tavaly elindított Adult termékvonal része lesz, az ehhez passzoló, fekete alapszínű dobozzal. A dán játékgyártó továbbá elhagyja a Creator Expert brandet, helyette érkezik a Vehicle Collection, tehát a jövőben ezen név alatt érkeznek majd a már-már makett-szerű LEGO járművek, és ez a vonal az idén debütált Botanical Collectionnel együtt arra is utalhat, hogy a jövőben egyre több különböző Collection szériával találkozhatunk majd.

Egyelőre csak rossz minőségű képeken látszik a Porsche 911 szett.

Na de vissza a Porsche 911-hez: a kiszivárgott információk szerint a készlet 2021. március 1-én kerül majd forgalomba, 1458 alkatrészből lesz megépíthető, az ára pedig 130-150 euró körül várható, tehát itthon valahol 50 ezer forint környékén alakulhat az árcédula, ami nagyjából összhangban van azzal, amennyiért most lehet megvásárolni a Ford Mustang szettet.

Ami a konkrét modellt illeti, a legújabb értesülések arról szólnak, hogy a Porsche 911 (a Mustanghoz hasonlóan) átépíthető lesz, így a tulajdonosok kedvük szerint váltogathatnak a lehajtható tetős Targa és a hagyományos megoldással rendelkező Turbo változat között. A kiszivárgott dobozképen erre utaló jelek ugyan nincsenek, de ez koránt sem jelenti azt, hogy ne lenne igaz a megszellőztetett információ, sőt teljesen logikus lépés lenne a LEGO részéről, ha könnyen átépíthető formában dobná piacra a készletet.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!