Azt már jó ideje tudjuk, hogy a Marvel sorozatot készít Moon Knight főszereplésével, nemrégiben az is kiderült, hogy a szériát Budapesten forgatják, a produkció operatőre pedig egy Instagramra kitett posztban erősítette meg a tavalyi októberi pletykát, miszerint a címszereplőt Oscar Isaac alakítja.

Kevin Feige, a Marvel Studios kulcsfigurája még 2019 augusztusában jelentette be, hogy sorozatot készítenek Moon Knight főszereplésével, és tavaly októberben röppent fel a hír, hogy a címszereplőt az új Star Wars-trilógiából is ismert Oscar Isaac alakítja. A híresztelést sem a stúdió, sem a színész nem kommentálta, ugyanakkor Gregory Middleton, a készülő széria operatőre egy Instagramos posztban megerősítette, hogy tényleg Isaac bújik a mentális problémákkal küzdő karakter bőrébe. A Watchmen és a Trónok harca sorozatokon is dolgozó szakember bejegyzése a cikkünk írásának pillanatában még megtalálható a képmegosztó szolgáltatásban, ugyanakkor hivatalos megerősítés még mindig nincs a főszereplőt illetően.

moon knight
Oscar Isaac Poe Dameron szerepében. Fotó: Disney

A készülő sorozattal kapcsolatos érdekesség továbbá, hogy Budapesten tervezik elkészíteni, méghozzá valamikor az idei év első felében. A Fekete Özvegy után (bár a filmnek csak néhány jelenete készült nálunk) ez lesz a második olyan produkció, aminek az elkészítéséhez a Marvel Studios többek között hazánkat szemelte ki.

Aki pedig nem lenne képben Moon Knight (civilben Marc Spector) karakterével kapcsolatban, annak azt érdemes tudnia, hogy a különleges hőst Doug Moench és Don Perlin alkották meg 1975-ben, az első felbukkanására pedig a Werewolf by Night 32. számában került sor.

A figura különlegessége, hogy skizofréniában szenved, ugyanakkor több szempontból hasonlít Batmanre, hiszen komoly vagyonnal rendelkezik, kiváló detektív, és egyaránt otthonoson mozog a küzdősportok és a lőfegyverek világában. A képregényekben egy időben rendelkezett szupererővel (emberfeletti erő, sebesség és ellenállóképesség) is, de az aktuális történetekben csak a felszerelésére, a nyomozói képességeire és a saját testi erejére hagyatkozik. Hogy a sorozatban Moon Knight milyen módon fog megjelenni, lesznek-e különleges képességei, az egyelőre kérdéses, ahogy az is, hogy a széria mikor lesz látható.

Moon Knight viszont csak egyike a Marvel által korábban bejelentett megannyi sorozatnak: emellett olyan szériák érkeznek majd a közeljövőben, mint a WandaVisionThe Falcon and the Winter Soldier, a Loki, a What if…?, a Hawkeye, a Ms. Marvel és a She-Hulk. Ezen kisképernyős alkotások mind megegyeznek abban, hogy sok korábbi Marvel sorozattal ellentétben szorosan kapcsolódnak a Marvel filmes univerzumához, valamilyen módon kötődnek a már látott, vagy a jövőben érkező filmekhez, olyannyira, hogy a szereplők tekintetében átjárás is lesz a kisképernyős és nagyvásznas sztorik között.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!