A legszemfülesebb nézőknek feltűnhetett, hogy A Bridgerton család című sorozatban elég sűrűn tűnnek fel méhek, ráadásul a kamera előszeretettel időzik el rajtuk. Akik olvasták a regényeket, amiken a Netflix legújabb sikersorozata alapul, azok tudják, hogy a rovarok bizony fontos szerepet játszanak a família életében, a nyolc részes első évadból viszont egyáltalán nem derül ki, hogy miért. Cikkünkből viszont igen, sőt azt is eláruljuk, hogy a méhek miként utalhatnak a széria második évadára.

2020. december 25-én debütált a Netflix kínálatában A Bridgerton család című sorozat (itt írtunk az első évadról), ami Julia Quinn regényeit ülteti át mozgóképes formába. A netflixes adaptáció első évada A herceg és én című köteten alapul, és ennek megfelelően a família legidősebb lányára, Daphne-ra, és a Simon Basset herceghez fűződő kompikált kapcsolatára koncentrál.

A nyolcadik rész azzal ér véget, hogy a párosnak megszületik az első gyermeke, és a legtöbbeknek talán ekkor tűnhetett fel, hogy a kamera meglehetősen hosszan időzik egy méhecskén. Az igazán szemfülesek pedig már korábban is megfigyelhették, hogy viszonylag sűrűn bukkannak fel méhek a szériában: konkrétan az első percekben is láthatunk egyet, ahogy ott pihen Bridgertonék házának kopogtatóján, illetve feltűnik egy Daphne és Simon hintóján is, mikor elindulnak a nászutukra. A kis szárnyasok jelenléte nem véletlen, hiszen fontos szerepük van a família életében, a sorozat ugyanakkor – egyelőre – nem tért ki erre, csak azok tudják, hogy mire utalnak a méhek, akik olvasták a sorozat alapjául szolgáló regényeket.

bridgerton méhek
Méhecske a kopogtatón az első rész legelején. Fotó: Netflix

A Bridgerton család és a méhek

Mielőtt részletesen taglalnánk a Bridgerton család és a méhek kapcsolatát, fontos megjegyezni, hogy innentől spoileres részek következnek. A Julia Quinn-kötetek olvasóinak ugyan semmi újat nem tudunk mondani, de azoknak igen, akik csak a sorozatot követik, szóval ha valaki egyáltalán nem akarja elrontani a saját szórakozását, az egyelőre ne olvasson tovább.

Szóval: a széria első évadában hamar kiderül, hogy a Bridgerton család feje, Edmund elhunyt, viszont a sorozat nem téri ki arra, hogy pontosan mi történt a férfival. Az adaptáció ilyen szempontból követi a könyveket, hiszen a részletekre a regények esetében is csak a második kötetben, A vikomt, aki engem szeretett lapjain derül fény. Itt tudjuk meg, hogy Edmund Bridgerton 39 évesen, egy méhcsípésre bekövetkező allergiás reakció hatására veszti életét.

bridgerton második évad
Jonathan Bailey Anthony szerepében. Fotó: Netflix

A családfő halála komoly tragédia a nyolcgyerekes família számára, de az ekkor még csak 18 éves Anthonyra van a legnagyobb hatással. Egyrészt innentől ő felel a családért, de ennél is fontosabb, hogy nehezen tudja feldolgozni, hogy életerős apja egy méhcsípésbe hal bele (ne feledjük, a 19. században még vajmi keveset tudni az allergiás reakciókról), és innentől fogva retteg a rovaroktól. És attól is, hogy ő is fiatalon fog meghalni – utóbbi félelemre remek utalás a sorozatban, hogy a karakter folyton az óráját figyeli.

A méhek felbukkanása egyrészt easter egg a regények olvasói számára, akár azt is jelenthetik, hogy Edmund valamiképpen még mindig jelen van a család életében a meghatározó pillanatoknál, illetve okos utalás lehet arra, mi várható A Bridgerton család – egyelőre hivatalosan még be sem jelentett – második évadában. Ez főleg az utolsó méhecskére igaz: a nyolcadik rész fináléjában megszületik Daphne és Simon első gyermeke, a kamera képe a szülőkről az ablakpárkányra fordul át, ahol pár másodpercig egy méh látható, mielőtt elröppen.

bridgerton méhek
Méhecske az utolsó jelenetben. Fotó: Netflix

Ez finom jelzés, hogy a legidősebb Bridgerton lány révbe ért, ideje egy másik testvér boldogságára fókuszálni. A méhből pedig arra következtetünk, hogy a folytatásban a Jonathan Bailey alakította Anthony kerül a középpontba, akárcsak a könyvsorozat esetében. Az apró rovar nemcsak azért vetíti ezt előre, mert a legidősebb fiútestvér retteg tőlük, de azért is, mert A vikomt, aki engem szeretettből az is tudható, hogy az apró szárnyas teremtménynek szerepe lesz abban, hogy Anthony megtalálja a maga boldogságát…

A Bridgerton család a Netflix bejelentése szerint a premiert követő első héten 63 millió háztartás tagjait ültette a képernyők elé, ami hatalmas siker, így lényegében már csak idő kérdése, hogy a streaming szolgáltatás hivatalosan is bejelentse a folytatást. Ahogy egy korábbi cikkünkben írtuk, vannak arra utaló jelek, hogy a forgatás már idén tavasszal megkezdődik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!