Az Assassin’s Creed – Valhalla: Geirmund sagája az évek óta futó AC-könyvsorozat legújabb kötete, ami idén februárban magyarul is megjelenik a Fumax gondozásában.

Az Assassin’s Creed: Reneszánsz címmel 2009-ben megjelent regénnyel vette kezdetét a népszerű videójáték-sorozathoz kapcsolódó regények sorozata, ami már legalább tíz kötetet számlál. Az fő történetszálért Oliver Bowden felel, akinek az írásai többnyire az aktuális videójátékokhoz kapcsolódnak: hol a programok cselekményét öntik regény formába, máskor előzményként vagy kiegészítésként szolgálnak a játékok sztorijához.

A magyarul most februárban megjelenő Assassin’s Creed – Valhalla: Geirmund sagája szintén közvetlenül kapcsolódik a tavaly ősszel megjelent Assassin’s Creed Valhalla videójátékhoz, amiben ezúttal vikingként kell boldogulni a középkori Angliában. Az új regény szerzője viszont ezúttal nem a korábbi köteteket jegyző Oliver Bowden, hanem az a Matthew J. Kirby, akinek a neve már ismerős lehet az Assassin’s Creed: Last descendants olvasói számára. Utóbbi egy Assassin’s Creed-inspirálta young adult széria, ami olyan karaktereket és történetszálakat mutat be, akikkel és amikkel a játékokban nem találkozhattunk.

valhalla
Fotó: Fumax

A Geirmund sagája hivatalos szinopszisa szerint a 9. században járunk, Angliát darabokra szaggaták a viking hódítások, és ebben az időszakban a királyi vérvonalból származó Geirmund Hel-hide olyan kalandozásba kezd, ami során megismerkedik egy mitikus lénnyel, ráadásul egy titokzatos gyűrű kerül a birtokába. Ahogy Geirmund egyre inkább kiemelkedik Guthrum király legendás seregének soraiból, úgy egyre inkább latba kell vesse minden erejét és eszét, hogy szembe tudjon nézni a háború sújtotta vidék szörnyű veszélyeivel, és emellé belekeveredik egy ősidők óta húzódó konfliktusba is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!