A Fumax kiadó nemrégiben a Facebook-oldalán jelentette be, hogy februárban kiadják a Thor: A mennydörgés istene című képregény második, egyben befejező kötete. 

Még 2019-ben jelent meg magyarul a Thor: A mennydörgés istene című képregény, ami a Jason Aaron által jegyzett Thor: God of Thunder sorozat 1-11. számát foglalta magába. A kötetben a címszereplő egy ismeretlen erővel kénytelen szembenézni, ami sorra vadássza le az univerzum hallhatatlannak vélt isteneit. Miközben a főhős a mészáros Gorr (ő lesz a Thor: Love and Thunder főgonosza is, Christian Bale alakításában) nyomába ered, saját létezésének létjogosultságát is megkérdőjelezi, hiszen mi van, ha igaza van kegyetlen ellenfelének, és tényleg könnyebb lenne a halandóknak a halhatatlanok világa nélkül?

Az eredeti Thor: God of Thunder képregénysorozat persze nem ért véget a 11. számmal, és a Fumax Kiadó sem akarta félbe hagyni a sorozatot, így hamarosan itthon is olvasható lesz a folytatás, azaz a képregénysorozat 12-25. száma. A kötetben számos alkotó munkáját meg lehet majd csodálni, a kiadvány második felében viszont az első kötethez hasonlóan Esad Ribic képregényrajzoló munkáiban lehet majd gyönyörködni.

thor-a-mennydörgés-istene
A viharisten épp Malekith-tel, a Thor: Sötét világ című film főgonoszával harcol. Fotó: Fumax

A Thor: A mennydörgés istene 2 című kiadvány eredetileg a tavalyra tervezett Budapest Comic Conon debütált volna, de a világjárvány okán kialakult helyzet miatt (ami az esemény többszöri halasztásához vezetett) a kiadó végül idén februárra halasztotta a képregény megjelenését – ami a jelek szerint az első kötettel ellentétben ezúttal nem kap limitált kiadást.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!