Habár a tavalyi bejelentéskor a kiadó azt ígérte, hogy már 2021-ben elmerülthetünk a Varázsvilágban játszódó Hogwarts Legacy című, nyílt világú videójátékban, de ma érkezett a hír, miszerint a premierdátum 2022-re csúszik.

A jelenleg 2022-ra ígért Hogwarts Legacy-ról jelenleg még nagyon keveset tudni, csupán az tűnik biztosnak, hogy az Avalanche fejlesztőcsapat dolgozik rajta, és egy külső nézetes akció-szerepjáték lesz, ami az 1800-as évekbe repít vissza minket. Bár a játékot a PlayStation 5 online eseményén mutatták be tavaly szeptemberben, de a varázslós kaland elérhető lesz PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Xbox Series X-re és és PC-re is. És hogy nagyjából mire számíthatunk? Arra az alábbi előzetes ad meglehetősen ígéretes választ.

A kedvcsinálóból kiderül, hogy ifjú varázslóként vagy boszorkányként kezdünk a Roxfortban (a karakterünket jó eséllyel mi magunk alkothatjuk meg), aminek bejárhatjuk minden zegét és zugát, különböző órákon vehetünk részt, elsajátíthatjuk a varázslás és egyéb praktikák alapjait, de a történet és a játékmenet nem korlátozódik az intézmény falai közé. Az iskola mellett kiszabadulhatunk a szabadon bejárható világba, ahol varázslatos kalandokba keveredhetünk, és a saját szájízünk szerint formálhatjuk a hősünk képességeit.

A tavaly ősszel kiadott első kedvcsináló alapján a Hogwarts Legacy lenyűgözőnek tűnik, és nemcsak a grafika, de a ránk váró lehetőségek okán is. Nagyon úgy fest, hogy ezzel a játékkal valóra válik minden Harry Potter-rajongó álma, végre szabadon elmerülhetünk J. K. Rowling univerzumában – de csak majd valamikor két év múlva.

A premierdátum elcsúsztatását a fejlesztőcsapat azzal indokolta, hogy a lehető legjobb élményt akarják nyújtani a rajongóknak, ezért több időre van szükségük a program befejezéséhez. A Cyberpunk 2077 körüli botrány után a késés abszolút érthető, és a magunk részéről nagyon bízunk benne, hogy két évnél tovább azért nem kell várni a megjelenésre.

Még több Harry Potter:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!