Akik beleszerettek a Netflix kosztümös sorozatába, azok most örülhetnek, hiszen a Gabo könyvkiadónak hála hamarosan ismét elérhető lesz a magyar könyvesboltokban A Bridgerton család alapjául szolgáló romantikus könyvsorozatot. 

A 2020. december 25-én debütált nagysikerű netflixes sorozat, A Bridgerton család első évadja Julia Quinn regénysorozatának első kötetét, A herceg és én című történetet dolgozza fel, középpontban a Bridgerton família eladósorba került legidősebb lánygyermekével, Daphne-val. A könyvsorozat első darabja az ifjú nő és a városba érkező herceg, Simon Basset meglehetősen kacifántos történetét meséli el, ami a Lady Whistledown álnéven publikáló titokzatos írónőnek (és a sztori narrátornak) köszönhetően közel sem mentes az izgalmaktól.

A sorozat sikerét látva nem meglepő, hogy a Quinn könyvsorozatának magyar kiadását gondozó GABO Kiadó úgy döntött, ismét megjelenteti a Bridgertonék életét elmesélő köteteket, méghozzá vadiúj borítókkal. Az első regényből nemrégiben ugyan jött egy, a sorozat poszterét az előlapra helyező verzió, de a kiadó a Molyon arról írt, hogy tervezik az első kötet újrakiadását a többi részhez passzoló borítóval, de csak a folytatások kiadása után. A kötetek megjelenéséről jelenleg annyit tudni, hogy a második rész 2021. február 1-jén érkezik, a harmadik szintén elérhető lesz februárban, majd ezt követően érkeznek a további regények.

A nyolc részt számláló sorozat (aminek van egy folytatása És boldogan éltek címmel, ami nyolc epilógust tartalmaz) minden kötete egy Bridgerton-gyerekre koncentrál, alább pedig egy olyan lista olvasható, aminél ajelöltük, hogy az adott résznek ki a központi karaktere.

A Bridgerton regénysorozat kötetei:

  1. A herceg és én (Daphne Bridgerton)
  2. A vikomt, aki engem szeretett (Anthony Bridgerton)
  3. Tisztességes ajánlat (Benedict Bridgerton)
  4. Mr. Bridgerton csábítása (Colin Bridgerton)
  5. Sir Phillipnek szeretettel (Eloise Bridgerton)
  6. Rossz kor (Francesca Bridgerton)
  7. Csókja megmondja (Hyacinth Bridgerton)
  8. Esküvő lesz (Gregory Bridgerton)
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!