Miközben arra várunk, hogy megérkezzen a Marvel Studios első szuperhősös sorozatának, a WandaVisionnek az első része, a Deadline magazin egy meglehetősen érdekes értesüléssel állt elő: a lap szerint Chris Evans ismét eljátszhatja Steve Rogers, azaz Amerika Kapitány szerepét egy egyelőre meg nem határozott Marvel produkcióban.

A Deadline a cikkében arról ír, hogy Chris Evans és a Marvel Studios már előrehaladott tárgyalásokat folytatnak, hogy a színész visszatérjen Steve Rogers szerepében. A lap informátora szerint szó sincs újabb Amerika Kapitány-filmről, sokkal inkább olyasmit kell elképzelni, mint Robert Downey Jr. esetében, aki a Bosszúállók: Ultron korával lejáró szerződését követően főleg mellékszerepekben tűnt fel – például Peter Parker mentoraként a Pókember: Hazatérésben. Az információkat megszellőztető forrás szerint ráadásul egyelőre egy filmről (vagy sorozatról?) van szó, de a pakliban benne van egy második felbukkanás esélye is.

amerika kapitány
Fotó: Marvel Studios

A hírek arról egyelőre nem szólnak, hogy Evans pontosan milyen Marvel produkcióban bukkanhat fel, de figyelembe véve, hogy az informátor szerint még nem született megállapodás, elég valószínű, hogy a színész által megformált Rogers egy olyan filmben/sorozatban bukkanhat fel, amit még el sem kezdtek forgatni vagy még be sem jelentettek. Ennek megfelelően az egyelőre hivatalos cím nélküli Pókember 3 például kiesik a pakliból, ahogy az Örökkévalók és a Shang Chi and the Legend of the Ten Rings is, ugyanakkor arra már lehet minimális esély, hogy a Kapitány a Doctor Strange in the Multiverse of Madnessben tűnjön fel. De erre azért mi nem fogadnánk komolyabb összegben.

Kérdés továbbá az is, hogy Evans vajon fiatal vagy öreg Rogersként tűnne fel újra. Elvileg az utóbbi lenne logikus, de figyelembe véve, hogy már a Marvel Moziverzumban is történt időutazás, illetve jönnek a párhuzamos világok, simán lehet, hogy egy ereje teljében lévő Amerika Kapitány bukkan majd fel a vásznon vagy a képernyőn.

Chris Evans utoljára a Bosszúállók: Végjátékban játszotta el Steve Rogerst, a filmben lényegében lezárult a karaktert története, miután az időben visszautazva leélte az életét szerelmével, Peggy Carterrel. A színész emellett több interjúban is elmondta, hogy többé nem szeretné eljátszani a szerepet, hiszen az általa megformált hős története gyönyörű befejezést kapott. A mostani pletykák alapján viszont a Marvel Moziverzum is olyan, mint a képregényes világ: a jelek szerint bármi megtörténhet. Habár mindez egyelőre még nincs megerősítve, és lehet, hogy csak vaklárma az egész, de mi azért szívesen látnánk újra Evanst, ahogy magára ölti Amerika Kapitány uniformisát.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!