Tévésorozat készül Brian McClellan amerikai író hazánkban is megjelent A Lőpormágus-trilógia című történelmi fantasysorozatából, a kisképernyős adaptációjáért pedig a Utopia Falls szériát is tető alá hozó Joseph Mallozzi felel.

Itthon 2014-ben, a Fumax kiadó gondozásában jelent meg Brian McClellan-féle A Lőpormágus trilógia első része, a Vérrel írt ígéretek, amit egy évvel később követett a folytatás, a Karmazsin Hadjárat, a sorozat harmadik, egyben befejező része pedig 2016-ban került a hazai könyvesboltokba Őszi Köztársaság címmel.

lőpormágus
Fotó: Fumax Kiadó

Aki nem ismerné a könyveket, azoknak íme egy rövid nagyon gyorstalpaló: A Lőpormágus-trilógia egy alternatív világban játszódó történelmi fantasy, ami egy technikailag a francia forradalom és a napóleoni háborúk időszakát idéző kort vegyít sok-sok mágiával. A történet központi karakterei a lőpormágusok, akik (a nevükhöz méltóan) lőpor segítségével meg tudják növelni erejüket, és különleges fegyvereikkel elképesztően messze és pontosan tudnak célozni.

A Brian McClellan könyveiből készülő tévésorozat még gyerekcipőben jár, annyi viszont már biztos, hogy a pilot epizód forgatókönyvét Joseph Mallozzi írja, illetve ő lesz a széria showrunnere is. Malozzi korábban a Hulu kínálatában elérhető Utopia Falls című sorozatért felelet, továbbá – többek között – olyan produkciók elkészítésében vett részt, mint A szállító sorozatverziója, és a Csillagkapu-franchise több szériája. A készülő kisképernyős alkotás a trilógia első kötetét, a Vérrel írt ígéreteket veszi majd alapul: a helyszín a regényekből ismert Kilenc Nemzetek birodalma lesz, és az ígéretek szerint az eredeti történethez hasonlóan itt sem lesz hiány epikus csatákban, érzelmes karakterdrámákban és ravasz politikai manőverekben.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!