A Félsz a sötétben? egy klasszikus, gyermekeknek szánt horrorsorozat újragondolása, aminek a második évada idén februárban debütál az amerikai Nickelodeon csatornán.  

A Félsz a sötétben? című mini horror sorozatot új verzióját még 2019 októberében kezdte el sugározni a Nickelodeon gyerekcsatorna Amerikában, hazánkban viszont csak egy évvel később, 2020 októberében debütált a magyar Nickelodeon műsorán, méghozzá háromszor egyórás epizódok formájában. A széria az 1990 és 1996 között futott, hét évados, szintén Félsz a sötétben? című sorozat újragondolt verziója (ráadásul a második, hiszen 1999 és 2000 között egyszer már „feltámasztották”), és a friss rebootnak idén februárban érkezik a második évada.

A régebbi szériák és az új verzió története egyaránt egy Éjféli Társaság nevezetű tinédzsercsoport körül forog, akik minden epizódban különböző félelmetes helyszíneken mesélnek egymásnak ijesztő történeteket, és az események persze rendre ijesztő fordulatot vesznek. Mivel a sorozat alapvetően gyerekeknek készült, nincsenek benne igazán durva jelenetek (vérre és csonkításokra ne számítson senki), ám a 12 éves korhatár ellenére is horrorról beszélhetünk, ami még az idősebb nézők számára is szórakoztató lehet.

A második évad Are You Afraid of the Dark? Curse of the Shadows címmel érkezik, méghozzá egy teljesen új társasággal, akik ezúttal is hátborzongató kalandokba keverednek, miközben a Shadowman nevű lénnyel is fel kell venniük a harcot. A tiniegylet tagjai ezúttal Luke (Bryce Gheisar), Jai (Arjun Athalye), Hanna (Beatrice Kitsos), Gabby (Malia Baker), Seth (Dominic Mariche), valamint Connor (Parker Queenan), a sorozat vezető rendezői és produceri feladataiért pedig a Felelsz vagy mersz című horror direktora, Jeff Wadlow felelt.

Az új évad legelső epizódja február 12-én debütál az amerikai Nickelodeon csatornán, majd ezt követően péntekenként érkeznek az újabb és újabb epizódok, ezúttal összesen hat. Hogy Magyarországon mikor lesz látható a második évad, arról egyelőre nincs hivatalos információ, de remélhetőleg ezúttal nem kell majd egy egész évet várni a hazai premierre.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!