Lassan egy hónapja, hogy felkerült a Netflixre A Bridgerton család című széria, ami hiába kalauzol el minket a 19. századi Londonba, azért a kornak megfelelő szokások, társadalmi szerepek és ruhák mellett a szériában akadnak modern dolgok is – és itt most nem arra célzunk, hogy a színesbőrű karakterek jelenléte olyan természetes, mintha a romantikus történet manapság játszódna. Ehelyett a zenére gondolunk: a nyolc részes első évad során számos mai sláger szólal meg klasszikus formában, mi pedig összeszedtük, hogy melyek ezek a számok, sőt azt is megmutatjuk, hol hallgathatók vissza.

Aki fülelt A Bridgerton család nyolc epizódját nézve, annak biztos feltűnt, hogy néhány jelenetek során olyan zenék csendültek fel a háttérben, amik ugyan tökéletesen passzoltak a korhoz, amiben a sorozat játszódik, de mégis rendkívül ismerősnek és modernnek tűntek. Mindez egyáltalán nem véletlen, hiszen a széria hanganyagáért felelős Kris Bowers mai slágereket is beválogatott a felcsendülő repertoárba, amik egy vonósnégyes előadásban szólalnak meg.

Összesen hat számról van szó, többnyire kifejezetten sikeres előadásók milliószor játszott zenéiről, de ha nem sikerült beazonosítani őket a nagy izgalmak közepette, akkor sincs baj: összeszedtük, hogy az alkotók mely slágerek átdolgozásait csempészték be a sorozatba.

Ha valaki esetleg nemcsak az eredeti verziókat szeretné meghallgatni, hanem a klasszikus  változatokat is, azoknak van egy kiváló hírünk: mind a hat dal feldolgozása elérhető a legnagyobb zenei streaming szolgáltatók kínálatában, és keresni sem kell őket, hiszek ezeket is szépen listába gyűjtöttük, csak le kell kattintani őket:

Végezetül egy kis összefoglaló, ha valaki nem lenne képben az utóbbi hónapok egyik legnépszerűbb netflixes sorozatával kapcsolatban: A Bridgerton család Julia Quinn kilenc kötetet megélt romantikus regénysorozatán alapul, amelyek középpontjában egy nyolcgyermekes család, Bridgertonék állnak – az ő sorsukat követhetjük végig az írónő munkáiban. A netflixes adaptáció első évada A herceg és én című kezdő köteten alapul, és ennek megfelelően a família legidősebb lányára, Daphne-ra, és a Simon Basset herceghez fűződő kissé kompikált kapcsolatára koncentrál.

Még több A Bridgerton család:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!