Ütős alkotói gárdával készül Mary Doria Russell Verebecske című regényének kisképernyős adaptációja, amiben egy vatikáni csoport egy idegen bolygóról érkező különleges jel nyomába ered. 

A Verebecske (The Sparrow) című regénye előtt csak tudományos munkákat publikáló Mary Doria Russell egy olyan világba kalauzolja el az olvasókat, amiben az űrből érkező furcsa zene nyomán egy Jézus Társasága nevű vatikáni csoportosulás a forrás felkutatásába kezd. A felderítés sikerrel jár, a csapat néhány évvel később kapcsolatba lép egy idegen bolygó, a Rakhat lakóival, ám a híradások egy idő után megszakadnak, és a küldöttség tagjainak is nyoma vész. 2060-ban a misszió eredeti tagjai közül egyedül a testileg és lelkileg megtört Emilio Sandoz atya tér vissza, és feltárulnak az események, amik az idegen világban történtek.

Aki olvasta a regényt, az tudhatja, hogy nem könnyű alapanyag, viszont a sorozatadaptáció alkotói gárdája bizakodásra ad okot, hiszen a sci-fi széria rendezője Johan Renck, az írója pedig Scott Frank. Akiknek a nevek alapján nem ugrik be semmi, azoknak segítünk: Renck többek között az 1986-os ukrajnai atomkatasztrófát bemutató HBO-minisorozat, a Csernobil öt epizódját rendezte, Frank pedig az Anya Taylor-Joy főszereplésével készült, elképesztően sikeres A vezércsel című széria írója és direktora volt.

Érdekesség továbbá, hogy nem ez az első alkalom, hogy Mary Doria Russell regényét mozgóképre adaptálnák, hiszen 2006-ban a Warner Bros. és Brad Pitt produkciós cége, a Plan B vásárolta meg a regény jogait, 2014-ben pedig az AMC szeretett volna sorozatot készíteni a történetből. Ezekből végül nem lett semmi, ami talán nem is baj, hiszen elnézve a Csernobil és A vezércsel című sorozatok magas minőségét, a The Sparrow a legjobb kezekbe került. A széria a Disney tulajdonában lévő FX amerikai tévécsatorna számára készül, de hogy mikor kerül a képernyőkre és milyen szereposztással, arról egyelőre nincsenek hivatalos információk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!