Nem tagadjuk, imádtuk a Harry Potter és a bölcsek köve regény jubileumi, a roxforti házak színeiben pompázó, élfestett kiadásait, éppen ezért – valószínűleg sok más rajongóhoz hasonlóan – nagyon örülünk annak, hogy az sorozat hazai gondozásáért felelős Animus kiadó idén két folytatást is kiad hasonlóan speciális formában.

A Harry Potter és a bölcsek köve eredeti megjelenésének 20. évfordulója alkalmából, még 2017-ben jelent meg a regény különleges újrakiadása: a hét részes sorozat első része négy különböző kivitelben, a roxforti házaknak megfelelő címerrel és színvilággal került újra a boltokba. A Harry Potter-regények hazai kiadásáért felelős Animus két évvel később, 2019 őszén hozta el a speciális kiadást a magyar rajongóknak, így magyar nyelven is beszerezhetővé vált az első regény griffendéles, mardekáros, hugrabugos és a hollóhátas verziója.

A kötetek ráadásul nemcsak külsőre különböztek: mindegyik kötet a képviselt háznak megfelelő extra tartalmat kapott, de a specifikus részek mellett az összes variánsban helyet kapott egy Roxfort térkép, továbbá egy kvíz és egy ünnepi szöveg is.

harry potter jubileumi
A jubileumi kiadás magyar verziója. Fotó: Animus Kiadó

Lévén a Harry Potter és a bölcsek köve jubileumi verziói a hazai könyvesboltokban is jól szerepeltek, így nem meglepő, hogy az Animus Kiadó a folytatás mellett döntött, tehát a széria soron következő részei is megkapják a különleges verziókat. Valamikor az év első felében tehát érkezik a Harry Potter és a Titkok Kamrája négy speciális kiadása, és kiadó ígérete szerint 2021 második felében a Harry Potter és az azkabani fogoly című harmadik részre is sor kerül.

Az eredeti angol kiadásban az első részből négy kemény kötésű és négy puha kötésű változat került a boltokba (továbbá a folytatások is ilyen formában érkeztek), itthon viszont az Animus csak a keménykötésű variánsokat vállalta be. Bár megerősítés nincs, jó eséllyel ez lesz a helyzet a második és a harmadik kötet esetében is. Ami a külcsínt illeti, bár a kiadó még erről sem beszélt, de mivel a magyar változat követte a keménykötésű eredetit, így joggal feltételezhetjük, hogy a folytatások ugyanúgy fognak kinézni, mint a külföldi verziók. Talán nem lövünk le nagy poént azzal, ha eláruljuk, hogy az alábbi dizájnokra lehet számítani.

harry-potter-házas
Harry Potter és a Titkok Kamrája jubileumi kiadások. Fotó: Bloomsbury
harry-potter-házas
Harry Potter és az azkabani fogoly jubileumi kiadások. Fotó: Bloomsbury
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!