A Netflix a Twitteren jelentette be, hogy a várakozásoknak megfelelően az elképesztően népszerű A Bridgerton család című romantikus sorozatból elkészül a második évad.

A Bridgerton család 2020. december 25-án került fel a Netflix kínálatába, és a nyolc epizódos első évad alig pár hét leforgása alatt a streaming szolgáltató egyik legsikeresebb szériája lett – nem véletlenül, hiszen kifejezetten jól sikerült kisképernyős alkotásról van szó.

Ezek után nem nagy meglepetés, hogy az amerikai vállalat bejelentette: elkészül a folytatás. Jelen pillanatban ennél többet nem árult el a Netflix, tehát most még nincs konkrét információ arról, hogy mikor tér vissza a széria, és hogy az alkotók követik-e az alapul szolgáló könyveket azt illetően, hogy a folytatás kire fog koncentrálni Daphne Bridgerton és Simon Basset után. Persze ha elég szemfülesek vagyunk, akkor a bejelentés mellé készített rövid videóban találhatunk némi utalást a folytatás központi szereplőjére, hiszen jó eséllyel nem véletlen, hogy a „season 2 is coming” felirat után Anthony Bridgerton látható széles vigyorral az arcán.

Julia Quinn regénysorozatán alapuló A Bridgerton család leginkább egy Jane Austen regény és a Gossip Girl szerelemgyerekeként írható le. A történet narrátora a Lady Whistledown álnév megbúvó nő, aki saját szerkesztésű pletykalapjában számol be a 19. századi londoni elit társasági életéről. A sztori központjában egy nyolcgyermekes család, Bridgertonék állnak, akiknek a sorsát a szerző összesen kilenc köteten keresztül mutatta be. A netflixes széria első évada a család legidősebb lányára, Daphne-re fókuszál, de az ő történetszála mellett azért bőven jut idő a többi szereplőre is, akiknek az élete szintén nem szűkölködik bonyodalmakban.

Ami a frissen hivatalossá vált folytatást illeti, amennyiben a bejelentő videót illető feltételezésünk helyes, akkor a történet úgy gördül tovább, ahogy a regénysorozat, és a második évad központi figurája Anthony (Jonathan Bailey), a legidősebb fiútestvér lesz, akár csak A vikomt, aki engem szeretett című regényben. Ahogy a sorozatban láthattuk, a karakter se veled/se nélküled románca az operaénekes Sienával szomorú véget ér, aminek hatására az eredeti történetben Anthony úgy dönt, a szerelem helyett a kötelességet választja, és igyekszik a társadalmilag legideálisabb jelöltet megtalálni. Talán azzal nem lövünk le hatalmas poént, ha eláruljuk: a regényben a sors egész mást tartogat a férfi számára…

Még több A Bridgerton család:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!