Idén lesz tíz éve, hogy mozikba került a Harry Potter filmadaptációk utolsó része, a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2, és a Hollywood Reporter magazin értesülései szerint már folynak a tárgyalások arról, hogy tévésorozat készüljön J. K. Rowling regényei alapján, méghozzá a HBO Max streaming szolgáltatás kínálatába.

A Hollywood Reporternek nyilatkozó források szerint a WarnerMedia tulajdonában lévő HBO Max streaming szolgáltatónál megkezdődtek egy lehetséges Harry Potter sorozat előkészítésének korai munkálatai, melynek keretében már számos íróval elindultak a beszélgetések arról, hogy miképp lehetne adaptálni J. K. Rowling regényeit a kisképernyőre.

A cikk szerint az HBO Max és a Warner vezetői már tárgyalnak, hogy megtalálják a megfelelő alkotókat a széria elkészítéséhez, de a projekt még nagyon korai fázisban van, és egyelőre semmilyen megállapodás nem született a produkciót illetően. Az HBO Max és a Warner Bros. a Hollywood Reporter értesüléseire egy közleményben úgy reagált, hogy a stúdiónál és a streaming szolgáltatásnál nem készül Harry Potter sorozat, de a cikk azt sugallja, hogy ez csupán azt jelzi, hogy egyelőre nincs semmilyen döntés arról, hogy ki készíthetné el a szériát.

harry potter kimaradt jelenet
Egy újabb adaptáció természetesen új színészeket is jelent. Fotó: Warner Bros.

A beszámoló kitér arra is, hogy a Harry Potter franchise a Warner Bros. egyik legértékesebb szellemi tulajdona (amit az írónővel közösen birtokolnak), így valójában nem lenne meglepő, ha a streaming szolgáltatók (Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Apple TV+ stb.) közti egyre erősödő versenyben a Warner egy olyan sorozattal erősítené a 2020-ban indított HBO Max kínálatát, mint a Harry Potter regények kisképernyős feldolgozása.

A Harry Potter regényekből a Warner Bros. összesen nyolc nagyjátékfilmet készített, amik hét milliárd dollárnál is több bevételt termeltek, majd a stúdió a Varázsvilág sikerét meglovagolva vágott bele a Legendás állatok-filmek elkészítésébe, amikből kettő már a mozikba került, a harmadiknak pedig már elkezdődtek a forgatásai (méghozzá Johnny Depp nélkül).

A legutolsó Harry Potter-film, a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. 2021-ben lesz tíz éve, hogy a mozikba került, és figyelembe véve, hogy a Disney mekkora energiát és mennyi pénzt fektet abba, hogy Star Wars és Marvel sorozatokkal tegye vonzóvá a Disney+ streaming szolgáltatást, egyáltalán nem tűnik Földtől elrugaszkodott ötletnek, hogy a Warner egy több évados Harry Potter-sorozattal szerezzen masszív előfizetői tábort az HBO Max számára. Persze ha meg is valósul a projekt, arra még sokat kell várnunk, hogy a kanapéról elindíthassuk az első részt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!