A Fumax Kiadó még tavaly márciusban lepett meg minket a Batman: Fehér lovag című képregény gyönyörű, keménytáblás kiadásával, és nem maradunk le a folytatásról szem, hiszen érkezik a Batman: Curse of the White Knight magyar kiadása is. 

Sean Murphy 2017 októberében indult nyolcrészes minisorozata, a Batman: Fehér Lovag egy nagyon érdekes kérdésre keresi választ: mi történik akkor, ha Joker nem is olyan rossz, Batman pedig nem is olyan jó, mint amilyennek korábban hittük őket? A válasz természetesen nem egyszerű, és Murphy szépen csavart egyet a megszokott Batman vs. Joker történeten, amiben most nem is mélyednénk el komolyabban, hiszen egy korábbi cikkünkben már alaposabban is kiveséztük, miért a Fehér Lovag az elmúlt évek egyik legjobb Batman-története.

Angolul már 2019-ban elindult a képregény folytatása, a szintén nyolcrészes Batman: Curse of the White Knight, így a hazai kiadó előtt is nyitva állt a folytatás lehetősége. Szerencsére a Fumax úgy döntött, hogy belevágnak a projektbe, így még idén megjelenik a második rész, aminek története közvetlenül az első után veszi fel a fonalat.

A hivatalos szinopszis szerint miután Joker kitör az Arkham Elmegyógyintézetből, egy olyan megdöbbentő titokról igyekszik lerántani a leplet Azrael segítségével, ami a Wayne-család örökségével áll kapcsolatban. Batman pedig nincs jó formában, hiszen amellett, hogy újra fel kell vennie a harcot ősi ellenségével, még saját magát és a Gotham városában betöltött szerepét is elkezdni megkérdőjelezni. A történetet ezúttal is a szupersztár képregényalkotó, Sean Murphy írta és rajzolta, az illusztrációk elkészítésébe Klaus Janson is besegített, míg az oldalak színezését az előző kötethez hasonlóan Matt Hollingsworth végezte.

batman-fehér-lovag
Fotó: DC Comics

A Fumax a pontos megjelenési dátumról még nem rántotta le a leplet, csupán annyit árultak el, hogy valamikor tavasszal érkezik a folytatás, de nagyon-nagyon sietnek, hogy a hazai rajongók is mihamarabb kezükbe vehessék a Batman: Curse of the White Kinght képregényt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!