Bennfentes információk szerint a HBO berkein belül már megkezdődtek a korai előkészületek, hogy sorozat készülhessen George R. R. Martin azon kisregényeiből, amik itthon A hét királyság lovagja című kötetben jelentek meg, és nagyjából kilencven évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódnak. 

Bár a HBO sikerszériájának nyolcadik, egyben utolsó évadát rengeteg kritika érte, az kétségtelen, hogy a Trónok harca az elmúlt húsz év egyik legmeghatározóbb és legsikeresebb sorozata lett. A George R. R. Martin által megálmodott világ ugyanakkor A Tűz és Jég Dala eseményein túl még rengeteg potenciált rejt magában, így nem meglepő, hogy az HBO és a szerző nagy erőkkel dolgoznak a House of the Dragon című előzménysorozaton, ami az író Tűz és vér című regényén alapul, és a Targaryen-ház történetét mutatja be.

A Variety értesülései szerint ugyanakkor nem ez az egyetlen Trónok harca-sorozat, ami a jövőben a képernyőkre kerülhet, ugyanis a lapnak súgó informátorok szerint korai fázisban van egy másik széria előkészítése is, ami George R. R. Martin Tales of Dunk and Egg kisregényein alapulna – a három történet magyarul A Hét Királyság lovagja című gyűjteményben volt olvasható, ami itthon először az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg 2015-ben.

a hét királyság lovagja
Fotó: Alexandra Kiadó

A történet nagyjából kilencven évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódik: ebben az időszakban még a sárkánykirályok uralták a Hét Királyságot, a három kisregény pedig Ser Duncan (Dunk) és Aegon V Targaryen (Egg) kalandjait követi nyomon. A sorozat hírét egyelőre sem a HBO, sem George R. R. Martin nem erősítette meg, ami érthető, hiszen egyelőre senkit nem szerződtettek le a projekt megvalósításához, továbbá a tervezés koránt sem jelenti azt, hogy valóban képernyőkre kerül a széria. Erre jó példa a Jane Goldman által írt Trónok harca előzménysorozat, amihez még pilot epizód is készült Naomi Watts főszereplésével, de az HBO végül úgy döntött, hogy nem rendeli be a szériát.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!