Már nem a Henry Cavill főszereplésével készült Vaják a Netflix legnézettebb sorozata, ugyanis immár a tavaly decemberben debütált A Bridgerton család birtokolja ezt a címet.

Az év első napjaiban debütált, Omar Sy főszereplésével készült Lupin ugyan közel járt ahhoz, hogy letaszítsa a trónjáról az Andrzej Sapkowski regényei alapján készült fantasy sorozatot, ugyanis a megjelenés óta 70 millió haztartásban indították el a szériát, de ez végül nem volt elég ahhoz, hogy beelőzze az egy hónap alatt 76 millió haztartás érdeklődését felkeltő Vajákot.

A Henry Cavill nevével fémjelzett széria ugyanakkor nem tudta megtartani az első helyét, hiszen a tavaly decemberben debütált A Bridgerton család felül kerekedett Geralton: a Julia Quinn regénysorozatán alapuló romantikus sorozat ugyanis 82 millió háztartást szórakoztatott a premier óta, és ezzel a Netflix történetének legnézettebb sorozata lett.

Mindezt persze érdemes némi fenntartással kezelni, hiszen a Netflix nézettségét senki nem tudja ellenőrizni, a streaming szolgáltató maga publikálja az adatokat, ráadásul a cégnél elég érdekesen értelmezik a nézettséget, hiszen ha két percig lejátsszák bármely tartalmukat, az már egy nézőnek számít. Szóval az adatok pontosságát (értelmét?) illetően azért lehetnek kétségeink. Ettől függetlenül A Bridgerton család népszerűsége tagadhatatlan, és egyáltalán nem véletlen, hogy a Netflix már be is rendelte a második évadot.

A Bridgerton család leginkább egy Jane Austen regény és a Gossip Girl szerelemgyerekeként írható le. A történet narrátora a Lady Whistledown álnév megbúvó nő, aki saját szerkesztésű pletykalapjában számol be a 19. századi londoni elit társasági életéről. A sztori központjában egy nyolcgyermekes család, Bridgertonék állnak, akiknek a sorsát a szerző összesen kilenc köteten keresztül mutatta be. A netflixes széria első évada a család legidősebb lányára, Daphne-re fókuszál, de az ő történetszála mellett azért bőven jut idő a többi szereplőre is, akiknek az élete szintén nem szűkölködik bonyodalmakban.

Még több A Bridgerton család:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!