Azt eddig is tudtzk, hogy idén áprilisban érkezik meg a Netflixre a Leigh Bardugo népszerű regényein alapuló Árnyék és csont című fantasy sorozat, de a streaming szolgáltató végre közzé tette a pontos premierdátumot, továbbá képeket is kaptunk a széria legfontosabb szereplőiről.

Rögtön kezdjük is a legfontosabb információval: az Árnyék és csont első, összesen nyolc epizódot számláló évada április 23-án (péntek) kerül be a Netflix kínálatába, és ahogy azt a szolgáltató saját gyártású sorozatai esetében már megszokhattuk, minden rész azonnal elérhető lesz. Ha valaki az elsők között akarja látni a szériát, annak érdemes tudni, hogy minden országban helyi idő szerint reggel kilenckor „aktiválódnak” az újdonságok a Netflixen.

Ha valaki esetleg nem lenne képben: az Árnyék és csont Leigh Bardugo azon regényein alapul, amik az írónő által teremtett Grisaverzumban játszódnak. A szerző számos nép mondaköréből merített ihletett, és a mítoszok mellett konkrét történelmi korok inspirálták, például a 18. századi Oroszország. A Grisa-trilógia első darabja az Árnyék és csont 2012-ben jelent meg, amit az Ostrom és vihar, majd a Pusztulás és felemelkedés követett. A könyvek főszereplője Alina Starkov, aki a cári Oroszország ihlette Ravkában nő fel árvaként, és csak egyetlen barátjára, a szintén földönfutó Malyenre számíthat. A történet elején mindkettőjüket besorozzák Ravka hadseregébe, és a két fiatal életveszélyes küldetésre indul az Árnyzónába. A lány egy támadás során természetfeletti erőről ad tanúbizonyságot, ami az egész életét, sőt az országa sorsát is megváltoztatja.

Grisa-trilógia után 2015-ben jelent meg az írónő Hat varjú című kötete, Kaz Brekker, a kivételes tehetségű bűnöző és csapata főszereplésével, és ehhez a kötethez is érkezett folytatás 2016-ban Crooked Kingdom címmel, ami magyarul még nem jelent meg. A Netflixre érkező adaptációért Eric Heisserer (többek közt a Madarak a dobozban és az Érkezés forgatókönyvírója) felel, a főszereplő Alina Starkov karakterét pedig Jessie Mei Li kelti életre. Érdekesség, hogy a széria egyszerre alapul a Grisa-trilógián és a Hat varjún, de mivel ezek a regények kronológiailag egymás után játszódnak, így Heisserer és Leigh Bardugo lényegében előzménysztorit írtak a Hat varjúban feltűnő Kaz, Inej és Jesper karaktereinek, hogy a sztorijuk passzoljon az Árnyék és csont eseményeihez.

Hat Varjú központi karakterének Kaz Brekkernek a szerepében a brit Freddy Carter tűnik fel, Amita Suman (Doctor Who) lesz Inej GhafaKirigan szerepében pedig a Westworldből és a Dorian Gray-ből ismerős Ben Barnes tűnik fel. Jesper Fahey karakterét Kit Young kelti életre, Malyen Oretsev szerepét pedig Archie Renaux kapta meg.

Az első képek az Árnyék és csont sorozatból:

árnyék és csont
Alina Starkov (Jessie Mei Li). Fotó: Netflix
árnyék és csont
Malyen Oretsev (Archie Renaux) és Alina. Fotó: Netflix
árnyék és csont
Malyen. Fotó: Netflix
árnyék és csont
Kirigan (Ben Barnes). Fotó: Netflix
árnyék és csont
Jesper Fahey (Kit Young), Inej Ghafa (Amita Suman) és Kaz Brekker (Freddy Carter). Fotó: Netflix
árnyék és csont
Inej Ghafa. Fotó: Netflix
árnyék és csont
Nina Zenik (Danielle Galligan) és Matthias Helvar (Calahan Skogman). Fotó: Netflix
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!