Azt egy ideje már tudjuk, hogy The Witcher: Blood Origin címmel előzménysorozatot kap az itthon is rendkívül népszerű Vaják című fantasy széria, a napokban viszont végre lehullott a lepel az egyik szereplő személyéről is.

Az Andrzej Sapkowski regényfolyamán alapuló Vaják-sorozat népszerűsége finoman szólva is az egeket verte (bár A Bridgerton család érkezése óta már nem Geralt története a Netflix legnézettebb sorozata), így nem csoda, hogy az otthonául szolgáló streaming szolgáltatás nemcsak folytatásban, de előzményben is gondolkodnak. Ez lesz a The Witcher: Blood Origin című minisorozat, aminek az egyik szereplőjéről épp a napokban rántották le a leplet.

A sorozat szereplőgárdájáról eddig semmit nem lehetett tudni, most viszont kiderült, hogy Jodie Turner-Smith (Neon démon, Gyilkos űrhajó) már biztos részt vesz a produkció elkészítésében. A színésznő egy Éile nevű elitharcost fog alakítani, akit isteni énekhanggal áldott meg a sors, így hátrahagyva klánját vándorénekesnek áll. A sztoriról ezen felül vajmi keveset tudni, eddig csupán az derült ki, hogy a hat epizódos széria 1200 évvel játszódik a Henry Cavill főszereplésével készült széria előtt, és a vajákok eredetéről szól. Ami a készítőket illeti, a vezető produceri teendőket Declan de Barra és az eredeti Vaják-sorozat felett bábáskodó Lauren Schmidt Hissrich látja el (előbbi showrunnerként is részt vesz a projektben), a könyveket író Andrzej Sapkowski pedig kreatív tanácsadóként vesz részt a széria elkészítésében.

witcher blood origin
Jodie Turner-Smith a Nightflyers (Gyilkos űrhajó) című sorozatban. Fotó: Syfy

Érdemes tudni továbbám, hogy nem a The Witcher: Blood Origin az egy egyetlen sorozat, ami a Vaják univerzumában fog játszódni: a Netflix már korábban bejelentette a Vaják: A Farkas rémálma (The Witcher: Nightmare of the Wolf) című animációs film érkezését, ami Ríviai Geralt bölcs tanítóját, Vesemirt helyezi a történet középpontjába.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!