A Netflix animációs sorozatot készít a legutóbbi Tomb Raider-trilógia alapján, melynek cselekménye a 2018-as Shadow of the Tomb Raider videójáték után veszi fel a fonalat. 

Habár az élőszereplős, Alicia Vikander nevével fémjelzett Tomb Raider-folytatás még várat magára, a Legendary Pictures produkciós cég napjaink legnépszerűbb streamingplatformjával, a Netflix-szel karöltve úgy döntött, hogy animációs sorozatot készít a videójátékok egyik legismertebb karakterével, Lara Crofttal a főszerepben.

A ránk váró sztoriról egyelőre csak annyi derült ki, hogy a legutóbbi Tomb Raider-trilógia befejező darabja, a Shadow of the Tomb Raider történései után játszódik. Az említett videójáték még 2018-ban jelent meg, az ifjú kalandornő pedig a Trinity nevű szervezet nyomába eredt, hogy mentse a menthetetlent és megakadályozza a közelgő apokalipszist. Hogy innen merre vezet az ifjú Lara útja, az egyelőre rejtély, de az már tudjuk, hogy a történetet az a Tasha Huo veti papírra, aki a Vaják előzménysorozatán, a Blood Originen is dolgozik.

A Netflix az utóbbi időben igencsak rákapott az animációs sorozatokra, hiszen a közeljövőben egy sor ilyen műfajú produkció érkezik a streaming szolgáltatás kínálatába: a Tomb Raider mellett – többek között – készül a Resident Evil: Infinite Darkness, egy Sonic-sorozat, és a Vaják is kap egy animált előzményfilmet Vaják: A Farkas rémálma (The Witcher: Nightmare of the Wolf) címmel. A Tomb Raiderrel egyidőben pedig lehullott a lepel egy Skull Island-szériáról is, ami valamilyen módon a Kong: Koponya-sziget című filmhez fog kapcsolódni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!