A három évados Dark után a Netflix újabb ígéretes német sorozattal bővíti a kínálatát: az Európa a jövőben (eredetiben Tribes of Europe) a nem túl ötletes címnek megfelelően az öreg kontinens nem túl szívderítő jövőjében játszódik, és egy háromtagú testvérpár történetét követi nyomon.

Nem Amerika a világ közepe, ezt a Netflix is jól tudja, ennek köszönhetően a streaming szolgáltatás kínálatában nemcsak hollywoodi, de francia, spanyol, dán vagy éppen olasz gyártású produkciók is megtalálhatók. A sokszínű kínálat egyik gyönyszeme például Németországból érkezett: a 2017-ben indult Sötétség (Dark) világsikernek számít, és úgy fest, hogy érkezik az utódja, hiszen az Európa a jövőben szintén német gyártású sorozat, ami a hangulatát tekintve is emlékeztet valamelyest az elődjére, de még a szereplők között is találhatunk ismerős arcokat (helló Oliver Masucci!).

Az Európa a jövőben története 2074-ben játszódik, negyvenöt évvel az egész világot megrengető kiberháborúkat követően: a disztópikus jövőben az általunk ismert civilizáció már csak nyomokban van jelen, az egykori államok területén törzsek uralkodnak. A sztori középpontjában a békés Origine törzshöz származó testvérek állnak – Kiano (Emilio Sakraya), Liv (Henriette Confurius) és Elja (David Ali Rashed) –, akik egy különleges kocka megtalálását követően belekeverednek egy igen komoly konfliktusba.

A részleteket felvázoló első előzetes meglehetősen ígéretes képet fest a sorozatról, és az is bizakodásra akad okot vezető producerként ezen széria felett is az a Quirin Berg és Max Wiedemann bábáskodott, akiknek többek között a Dark és A mások élete című kiváló német film elkészítésében is fontos szerep jutott. Jó hír továbbá, hogy a szériára már nem is kell sokat várni, hiszen a hat részes első évad február 19-én debütál a Netflixen.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!