A LEGO évek óta készít hivatalos Harry Potter készleteket, most azonban nem a játékgyártó egyik újdonságát szeretnénk megmutatni nektek, hanem egy független építő munkáját. Az Inthert művésznevű alkotó a Varázsvilág egyik fontos helyszínét, a Grimmauld tér 12-t alkotta meg apró alkatrészekből, de úgy, hogy az ember szája tátva marad a végeredményt, és annak funkcióit látva.

A Grimmauld tér 12 LEGO verziója nem újdonság, hiszen Inthert évekkel ezelőtt készítette el, ám alkotása a minap kikerült a dán játékgyártó közösségi média felületeire, és ennek apropóján úgy döntöttünk, hogy mi is megemlékezünk erről a nem mindennapi építményről – ami ugye a nagy múltú Black család tulajdona, nem mellesleg a Főnix rendjének főhadiszállása. A LEGO verzió egy MOC (My Own Creation), egyedi építés, kereskedelmi forgalomban nem kapható, technikáját tekintve pedig microscale, tehát az épület nem a hagyományos minifigurák arányaihoz igazodik, annál jóval kisebb, egészen apró elemekből épül fel.

A LEGO Grimmauld tér 12. különlegességét persze nem a méret adja, hanem az, hogy egy mechanikus építményről van szó, amivel életre kell a helyszín különlegessége, azaz egy mozdulattal elővarázsolható a muglik számára láthatatlan rész: a talapzat elején lévő kart meghúzva a jobb és bal oldali barna épületek szépen félrecsúsznak, helyet adva a hátulról becsúszó, a Grimmauld tér 12. számhoz tartozó háznak. És ez még nem minden, hiszen az épületet megfordítva a hátsó falak kinyithatók, és láthatóvá válnak a berendezett emeletek. Az épülethez apró figurák (Hermione, Harry, Ron) is tartoznak, így téve tökéletessé a képet.

A szomorú hír viszont az, hogy Inthert nem tett közzé építési útmutatót az alkotásához (mi legalábbis nem akadtunk rá), így ha valakinek kedve támadna összerakni a különleges építményt, annak egyelőre nem tudunk semmilyen fogódzkodót nyújtani. Pedig tényleg rendkívül kreatív és egészen kivételes megoldásról van szó, amit mi is szívesen kitennénk a polcunkra, és nem túlzás azon állítás sem, hogy a varázslatos épület bizony túlszárnyalja a legtöbb olyan LEGO Harry Potter készletet, amiket a boltokban lehet megvenni.

lego grimmauld tér
Így néz ki belülről az épület. Fotó: Inthert / Flickr

Aki pedig kíváncsi arra, hogy a LEGO Grimmauld tér 12. építője mivel rukkolt még elő az elmúlt évek során, azoknak ajánljuk, hogy böngésszék át a Flickr oldalát vagy az Instagram profilját.

Még több Harry Potter LEGO:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!