A Netflix filmet készített Jennifer Mathieu 2015-ben megjelent Moxie, avagy a vagány csajok visszavágnak című regényéből, amihez megérkezett az első előzetes.

Itthon a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, a Vörös pöttyös könyvek sorozatban jelent meg Jennifer Mathieu regénye, a Moxie, avagy a vagány csajok visszavágnak, amiben a Netflix is meglátta a fantáziát, sőt már el is készítették a filmváltozatot. A történet főhőse Vivian, aki besokall a texasi kisváros középsulijától, ahol a helyi focicsapanak mindent szabad.

A lánynak többek között elege lesz az iskolában uralkodó szexista légkörből, a folyosói beszólogatásokból és a kettős mércéből, így merítve édesanyja kalandos múltjából – aki részt vett a nőjogi küzdelmekben –, úgy dönt, hogy feminista röpiratot indít, amiben kimondja, mi nem stimmel az iskolában. Viv ezzel valóságos forradalmat robbant ki, egyre több és több lány csatlakozik hozzá, és áll a Moxie nevű kezdeményezés mellé.

Az itthon is népszerű könyvből Amy Poehler színésznő/író/producer készített filmet Hadley Robinson és Lauren Tsai főszereplésével – előbbi Viviant, utóbbi pedig a barátnőjét, Claudiát alakítja. A Moxie, avagy a vagány csajok visszavágnak március 3-án érkezik a Netflix kínálatába, és a fenti előzetes után már fel is tettük a megnézendő filmek listájára.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!