Aki azt hitte, hogy a legőrültebb pletyka a Marvel Filmuniverzummal kapcsolatban, hogy a Pókember 3-ban újra feltűnhet Tobey Maguire és Andrew Garfield, mint a hálószövő szuperhős, az kösse fel a gatyáját: a legújabb értesülések szerint Chris Evans ismét eljátszhatja Fáklya szerepét a Doctor Strange in the Multiverse of Madness-ben.

Néhány hete írtunk arról, hogy Chris Evans elméletileg arról tárgyal a Marvel Studios-szal, hogy ismét eljátssza Steve Rogers/Amerika Kapitány szerepét egy jövőbeni Marvel-filmben, de most ennél is vadabb értesülés kapott szárnyra. A legújabb információk szerint Evans nem (csak) Rogersként térne vissza a 2022-re ígért Doctor Strange in the Multiverse of Madness című filmben, hanem a Fantasztikus Négyesből ismert Fáklya karakterét játszaná el újra.

A színész a 2005-ös és 2007-es Fantasztikus Négyes-filmekben alakította a lobbanékony szuperhőst, ezeket a Disney által nemrégiben felvásárolt 20th Century Fox készítette, így lényegében semmi akadálya annak, hogy Evans ismét felbukkanjon Johnny Storm szerepében. Ha ez tényleg megvalósul, akkor a második Doctor Strange-film címében szereplő őrület szó már egyáltalán nem tűnik túlzásnak.

FIGYELEM: cikkünk innetől komoly spoilereket tartalmaz a WandaVision legújabb részével kapcsolatban. Ha még nem láttad őket, és nem szeretnéd elrontani a saját szórakozásod, akkor inkább ne olvass tovább!

Multiverzumos őrület

Pár hónapja még röhögtünk volna egy ilyen híren, de az elmúlt időszak eseményei után egyáltalán nem tűnik elképzelhetetlennek egy ilyen fordulat. Ne feledjük, Jamie Foxx és Alfred Molina a Pókember 3-ban térnek vissza Elektró és Dr. Octopus szerepében, a WandaVision ötödik részében pedig Evan Peters játszotta el újra Pietro szerepét. Ugye mindenki emlékszik, hogy a színész a 20th Century Fox-féle X-Men-filmekben (Az eljövendő múlt napjai, az Apokalipszis és a Sötét Főnix) alakította a villámgyors mutánst, és korábban sosem láthattuk a Marvel Studios filmjeiben, hiszen ott Aaron Taylor Johnson keltette életre Wanda fivérét.

Ha viszont ez a korábban hihetetlen fordulat megvalósulhatott, akkor elméletileg semmi akadálya annak, hogy Chris Evans is újra Fáklya legyen, és a pletyka alapján tényleg úgy tűnik, hogy a Marvel beleolvasztja a saját filmuniverzumába a Fox és a Sony korábbi szuperhősfilmjeit, méghozzá alternatív univerzumként, amikből átjárás van abba a világba, amit a nézők az elmúlt években Marvel Filmuniverzumként ismerhettek meg.

pitro wandavision
Evan Peters a WandaVision ötödik részében. Fotó: Marvel Studios

És ha ez nem lenne elég, az információt közlő Giant Freaking Robot szerint Evans nemcsak Fáklyát játszaná el az új Doctor Strange-filmben, de Steve Rogers gonosz változatát is – reflektálva arra a nemrégiben közölt történetfolyamra, amiben Amerika Kapitányról kiderült, hogy évekig a Hydra ügynöke volt. Mindez már abszolút őrületnek tűnik, de a szivárgás olyan embertől érkezett, aki korábban azt is elárulta a portálnak, hogy Don Cheadle fel fog tűnni Hadigépként a The Falcon and the Winter Soldierben (amit azóta a színész meg is erősített), szóval van rá esély, hogy mindez megtörténjen. Ami tényleg őrület lesz, ha megvalósul.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!