Tavaly nyáron már írtunk arról, hogy az  HBO-nál sínre került a The Last of Us sorozatadaptációja, akkor viszont még csak arról tudtunk beszámolni, hogy a nagysikerű Csernobil alkotója, Craig Mazin lesz a széria írója és egyik producere. Most viszont már azt is tudjuk, hogy kik fogják alakítani a sorozat legfontosabb szereplőit, Ellie-t és Joelt.

Az HBO és a The Last of Us sorozat alkotói már ismert színészekre bízzák a feladatot, ráadásul olyanokra, akik már bizonyítottak a cég egyik szuperprodukciójában, a Trónok harcában. Ellie szerepét az a Bella Ramsey kapta, aki a fantasy szériában sokak nagy kedvencét, Lyanna Mormont alakította, míg Joelként napjaink egyik legfelkapottabb színésze, Pedro Pascal tűnik majd fel. Ő Oberyn Martellt játszotta a Trónok harcában, de napjainkban a The Mandalorian főszerepe okán ismeri mindenki, sokan pedig a netflixes Narcosban szerették meg igazán.

the last of us sorozat
Fotó: HBO

A széria alkotója és írója, illetve executive producere nem más, mint a Csernobil egyik alkotója, Craig Mazin (aki a TLoU sorozaton túl a Borderlands filmadaptációján is dolgozik). Mazin mellett a játék kreatív rendezője és írója, Neil Druckmann is jelen lesz, mint társalkotó, de Carolyn Strauss (Trónok harca, Csernobil) és a Naughty Dog elnöke, Evan Wells is rajta tartják a szemüket a projekten. Bár korábban arról írtunk, hogy az első epizód (avagy a pilot) rendezői feladatait az a Johan Renck látja, aki az atomerőmű-balesetet feldolgozó miniszériát is levezényelte, de a direktor azóta elhagyta a produkciót, a helyét pedig Kantemir Balagov vette át, aki nemrég a II. világháborús Beanpole nevű drámával szerzett magának hírnevet.

the last of us sorozat
Fotó: HBO

The Last of Us sorozat a Sony Pictures Television és a PlayStation Productions első tévés produkciója lesz, és egyelőre annyit tudható, hogy a The Last of Us videojátékot és a hozzá tartozó Left Behind című DLC-t dolgozza fel. A premierdátum még nem ismert, de a kamerák mögött dolgozó stáb és a frissen bejelentett főszereplők fényében úgy véljük, hogy olyan sorozattal lesz dolgunk, amire megéri várni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!