A Fumax kiadó megint odateszi magát, hiszen idén tavasszal ismét egy remek képregényt nyújtanak át az olvasóknak: magyarul is megjelenik a Jonathan Hickman-féle House of X és Powers of X képregénysorozat, méghozzá egyetlen nagy kötetben összegyűjtve.

A Fumax kiadót aligha kell bemutatni azoknak, akik otthonosan mozognak a képregények világában, hiszen olyan gyöngyszemek hazai kiadásai fűződnek a nevükhöz, mint a Watchmen, a Sin City, a V, mint Vérbosszú, a Batman: Fehér Lovag, a Transmetropolitan, a közelmúltból pedig a Harleen vagy éppen a Vízió. A nagyszerű sornak pedig nincs vége, hiszen a frissen megjelent Thor: A mennydörgés istene második része után a kiadó újabb Marvel kötet érkezését jelentette be: ha minden jól megy, még idén tavasszal a kezünkbe vehetjük az elmúlt évek legjelentősebb X-Men történetét, amit Jonathan Hickman vetett papírra.

Nem tévedés, a House of X és a Powers of X képregénysorozatokról van szó, amik teljes átformáltak mindent, amit a Marvel mutánsairól eddig tudtunk. A HoX és PoX minisorozatok eredetileg 2019 nyara és ősze között kerültek kiadásra, mindkettőből párhuzamosan jelent meg hat szám, és a két széria együtt mesélt el egy nagyon komoly, összefüggő történetet.

house of x
Fotó: Marvel Comics

Az X-Men képregények évtizedekre visszanyúló történelmét teljesen új megvilágításba helyező sorozatokat a legnagyobb rajongóknak aligha kell bemutatni, aki pedig nincs képben, annak a világért se lőnénk le a poént, legyen elég annyi, hogy a kétszer hat füzet grandiózus sztorija alapjaiban forgatta fel a jól ismert karakterek életét, középpontban Krakoa élő szigetével, ahol Xavier professzor és a többi mutáns (jófiúk és rosszfiúk egyaránt) egy saját állam létrehozásán fáradoznak. Nem túlzás, tényleg olyan történetről van szó, amit mindenkinek el kell olvasnia, aki valaha is rajongott az X-Men képregényekért.

Ahogy írtuk, a House of X és a Powers of X összesen 12 füzete ideális esetben még idén tavasszal megjelenhet, méghozzá a Fumaxtól megszokott kiváló minőségben, és a közösségi médiás bejelentés alatt olvasható kommentek alapján még az sem kizárható, hogy ebből a kötetből is lesz különleges (vagy ha úgy tetszik: luxus) kiadás.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!