A Netflix hivatalosan is bejelentette, hogy érkezik a második évad a január 22-én debütált Végzet: A Winx Saga sorozatból. És nem ez az egyetlen jó hír, hiszen a streaming szolgáltatás emellé azt is elárulta, hogy a második évad bizony hosszabb lesz: hat epizód helyett immár nyolc rész várja majd a rajongókat.

A frissen bejelentett második évad forgatása valamikor 2021 végén kezdődhet meg Írországban, ami azt jelenti, hogy 2022 őszénél hamarabb nem kerülhet képernyőre a Végzet: A Winx Saga folytatása. Jó hír ugyanakkor, hogy a várakozás nem lesz hiábavaló, hiszen a hat részes első évad után a folytatás már nyolc epizóddal tér majd vissza.

„Az első évad hat epizódja csupán súrolta a felszínét annak az elképesztően gazdag világnak, amiben a különleges képességű tündérek laknak” – nyilatkozta Brian Young, a széria showrunnere. „Ahogy Bloom története kibontakozik, egyre többet tudhatunk majd meg Aisháról, Stelláról, Terráról és Musáról is. És most még senki sem tudhatja, ki mindenki bukkanhat fel Alfea világában a következő szemeszterben.”

A sorozat alapjául szolgáló Winx Club animációs széria 2004-ben indult hódító útjára, de a történet először képregény formájában jelent meg Iginio Straffi ötlete nyomán – tizenhárom szám még magyarul is megjelent a rajzolt történetből. A tündérlányok népszerűségét látva az alkotó aztán úgy döntött, rajzfilm formájában is életre kelti a karaktereket, majd 2011-ben eltervezte, hogy az élőszereplős adaptáció sem maradhat ki a Winx Club repertoárjából.

A széria első évadát 2018 tavaszán jelentette be a Netflix, de a forgatás csak jóval később, 2019 szeptemberében vette kezdetét, és innentől még tizenhat hónapnak kellett eltelnie, mire a képernyőkre került a Végzet: A Winx Saga. A történet öt tündér életét követi nyomon, akik az Alfea nevű varázslatos bentlakásos iskolába járnak a Másvilágban. Az élőszereplős változatban az eredeti sztorihoz hasonlóan a tündérek tinédzserek, és a főszereplő lányoknak a mágikus képességek birtoklása mellett a szerelemmel és viszályokkal is meg kell küzdeniük.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!