Újabb filmadaptáció készül a népszerű Dungeons & Dragons asztali szerepjáték alapján, méghozzá a Paramount stúdió berkein belül, és a napokban derült ki, hogy a produkcióban szerepet kapott a 2020 decemberében debütált A Bridgerton család egyik sztárja, a Hastings hercegét alakító Regé-Jean Page is.

Hazánkban egyáltalán nincs akkora kultusza a Dungeons & Dragons-nak, mint például az Egyesült Államokban, ahol kifejezetten nagy rajongótáborral büszkélkedhet az eredetileg Gary Gygax és Dave Arneson által tervezett klasszikus szerepjáték, de ha másból nem is, a Stranger Things sorozatból sokaknak ismerős lehet – lévén a főszereplő banda tagjai pont ezzel játszanak az első évad legelején. Laikusként a Dungeons & Dragons-ról röviden annyit érdemes tudni, hogy egy olyan fantasy szerepjátékról van szó, ahol a játékosok által megszemélyesített karakterek olyan, a mesélő által kreált és előadott kalandokban vesznek részt, amikben rendszeresen bukkanak fel szörnyek és mindenféle különleges lények, akár sárkányok, és a küldetések során sokszor mindenféle barlangokat és katakombákat kell felfedezni.

dungeons dragons
Fotó: Wizards of the Coast / Hasbro

A negyvenhat éves szerepjátékból nem először készül adaptáció: 2000-ben Jeremy Irons és Marlon Wayans főszereplésével már kaptunk egy feldolgozást, Sárkányok Háborúja címmel, és a produkció hiába volt csapnivaló mind a kritikusok, mind a nézők szerint, még két további részt megért: 2005-ben mutatták be a Dungeons & Dragons: Wrath of the Dragon Godot, 2012-ben pedig a Dungeons & Dragons 3: The Book of Vile Darkness című alkotást.

Ha a kedves olvasó soha nem is hallott ezekről a filmekről, az nem a véletlen műve, és hiába nem voltak sikeresek, a brand még mindig értékes, így több évnyi huzavona után a Paramount megszerezte a filmes jogokat. és elméletileg 2022-ben meg is érkezik az újabb változat, aminek semmi köze nem lesz a korábbi próbálkozásokhoz. A projekt a Jonathan Goldenstein/John Francis Daley rendezőpáros kötelezte el magát, akik az Éjszakai játék című komédiát direktorként, míg a Pókember: Hazatérés című Marvel/Sony produkciót íróként jegyzik.

Ami a szereplőgárdát illeti, annyi már biztos, hogy a filmben szerepet vállalt Chris Pine, Michelle Rodriguez és Justice Smith, nemrégiben pedig kiderült, hogy A Bridgerton család című sorozattal hatalmas népszerűségre szert tévő Regé-Jean Page is csatlakozik a feldolgozáshoz. A Dungeons & Dragons sztorijáról egyelőre semmit nem tudni, ám az alkotók szándéka szerint nem egy Trónok harca-féle véres fantasyra, hanem egy jóval humorosabb és könnyedebb kalandfilmre számíthatunk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!