A Netflix a napokban berendelte Tim Burton Wednesday című sorozatát, ami a címnek megfelelően a legendás Addams Family morcos kislányát helyezi a középpontba. 

Az utóbbi években nem túl sikeres (és jó) filmeket rendező Tim Burton ezúttal a kisképernyőn igyekszik kamatoztatni a tehetségét, hiszen Wednesday címmel nyolc részes sorozatot készít a Netflixnek. A széria központi figurája az Addams Family egyik ikonikus szereplője, a sápadt, kifejezéstelen arcú Wednesday Addams lesz – a karakter leghíresebb megformálója Christina Ricci volt, aki az 1991-es és 1993-as Addams Family-filmekben keltette életre a kislányt.

A sorozat bejelentő blogposzt szerint a ránk váró nyolc epizód azt mutatja be, hogy az intelligens, de groteszk humorú Wednesday miképp sajátítja el a különleges képességeit a Nevermore Academy nevű intézményben, miközben igyekszik eligazodni az iskola társadalmi életében. A történetben mellett komoly hangsúlyt kap egy rejtélyes helyi gyilkosság, illetve előtérbe kerül a főszereplőnk természetfeletti képességekkel bíró családjának múltja is.

tim burton wednesday
Fotó: Netflix

Az Addams Family kétség kívül testhezálló téma a bizarr filmjeiről elhíresült Tim Burton számára, aki nemcsak a Wednesday első részét rendezi, de vezető producerként és részt vesz az ígéretes produkció elkészítésében. Bár a sorozathoz már egy hivatalos plakát is érkezett, azt egyelőre viszont nem tudni, hogy a széria mikor érkezhet meg a Netflix kínálatába, ahogy arról sincs még információ, hogy ki alakíthatja a címszereplőt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!