Újabb információk láttak napvilágot a J. J. Abrams cége, a Bad Robot által felkarolt, John Constantine körül forgó sorozatról: megvan a széria írója, és úgy tűnik, hogy az alkotók a főszereplőt illetően még a Keanu Reeves által megformált karakternél is jobban eltérnek majd a Hellblazer-képregényekben megismert figurától.

Egy ideje már hallani arról, hogy a DC képregényuniverzum egyik legkülönlegesebb szereplője, John Constantine újabb tévésorozatot kaphat, amit J.J. Abrams (Lost, Alias, Star Trek, Super 8, Star Wars VII. rész – Az ébredő Erő) produkciós cége, a Bad Robot hozna tető alá.

A láncdohányos démonvadász nem először tűnik fel mozgóképen: a legismertebb adaptáció a Keanu Reeves főszereplésével készült, 2005-ös Constantine, de 2014-ben ugyanilyen címmel sorozat is készült a Hellblazer-képregények főszereplőjével: az egy évadot megélt szériában Matt Ryan alakított a címszereplőt. Habár az NBC a nézettségre hivatkozva nagyon hamar elkaszálta a szériát, de Ryan újra eljátszotta John Constantine-t, méghozzá olyan Arrowverse szériákban, mint a Zöld Íjász, a Batwoman, a Flash – A villám és A holnap legendái.

constantine
Matty Ryan John Constantine szerepében. Fotó: NBC

A Bad Robot által felkarolt új sorozatnak semmi köze nem lesz a korábbi produkciókhoz, és bár a projekt még nagyon korai fázisban tart, de a Deadline magazin értesülései szerint az új adaptáció a korábbiaknál jóval sötétebb Hellblazer-feldolgozás lesz. A sorozat ráadásul nemcsak ebben térne el a korábbi verzióktól, ugyanis a pletykák szerint a főhős legújabb inkarnációja a diverzitás érdekében még Keanu Reeves-nél is jobban eltérne az Alan Moore, Rick Veitch, Steve Bissette és John Totleben alkotta eredeti karaktertől. Hogy ezt valóban meglépik-e az alkotók, azt egyelőre nem tudni, az viszont biztos, hogy a pilot epizód írója a filmszakmában még abszolút újoncnak számító angol regényíró, Guy Bolton.

Emellett már az is tudható, hogy az új széria otthona az HBO Max lesz, és az új Constantine azon, több sorozatra vonatkozó megállapodás keretében készülhet el, amit J. J. Abrams produkciós cége kötött a szolgáltatás mögött álló WanerMediával. Érdekesség továbbá, hogy nem ez lesz a Bad Robot egyetlen képregény alapú élőszereplős szériája, hiszen már a csőben van egy Justice League Dark feldolgozás is, és ezen a ponton egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy lesz valamilyen kapcsolat a két produkció között.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!