Az Enola Holmes után ismét egy Sherlock Holmes karakteréhez köthető adaptáció érkezik a Netflixre, ám ezúttal lényegesen sötétebb kivitelben: A Baker Street-i vagányok (The Irregulars) főszereplője egy csapat tini, akik Watson doktor és Sherlock megbízásából egy gyilkosságsorozatra igyekeznek fényt deríteni.

A Baker Street-i vagányok a Sherlock Holmes-regényekben bukkantak fel elsőként, ők Sir Arthur Conan Doyle híres nyomozójának nem hivatalos segédjei: az utcagyerekekből verbuvált csapat sokszor segít Sherlock Holmesnak a különböző bűnügyek és rejtélyek megoldásában, hiszen úgy ismerik Londont, ahogy senki más. A legendás gyerekkompánia Doyle írásai után más művekben (és filmes produkciókban) is felbukkant, Tracy Mack és Michael Citrin írópáros pedig egy egész regénysorozatot szentelt a srácok kalandjainak – a kötetek ráadásul magyarul is megjelentek a Könyvmolyképző kiadónak hála.

A kissé zűrös kölyökbanda kap főszerepet a Netflix egyik új sorozatában is, ahol egy brutális gyilkosságsorozatot kell felgöngyölíteniük Watson doktor és Sherlock megbízásából. A XIX. századi Londonban játszódó széria az első előzetes alapján jóval ijesztőbb és nyersebb lesz a klasszikus krimiknél, a jelek szerint a Guy Adams és James Lovegrove Adams-féle természetfeletti Sherlock Holmes vonalat követi.

A Tom Bidwell (My Mad Fat Diary) alkotta széria nyolc részes első évada nem is olyan sokára, egész pontosan március 26-án debütál a Netflixen.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!