Végre premierdátumot kapott a Disney Plus streaming szolgáltatásra érkező Szörny Rt. animációs sorozat: a Monsters at Work sok új szörnyet vonultat fel, de az eredeti filmek hősei, Mike és Sully is tiszteletüket teszik a szériában. 

A különös szörnyeket felvonultató ijesztgetős (majd az első részt követően nevettető) vállalattal a Pixar egyik legnépszerűbb animációs filmjében, a 2001-es Szörny Rt.-ben ismerkedhettünk meg. Az óriás, medveszerű Sulley és kicsi, csupaszem asszisztense, Mike Wazowski az említett cég megbízásából az aludni tért gyerekeket ijesztgették, hogy energiát gyűjtsenek Iszony City számára. A nagysikerű alkotáshoz 2013-ban Szörny Egyetem címmel egy előzményfilm is érkezett, ami hőseink főiskolai éveire koncentrált, és szintén jelentős siker lett.

Tekintve, hogy a két animációs film közel 1,3 milliárd dollár bevételt termelt világszerte, nincs abban semmi meglepő, hogy a Disney visszatért a Szörny Rt.-univerzumhoz, méghozzá egy animációs széria formájában, ami a Mickey egeres cég streaming szolgáltatásának, a Disney Plusnak a kínálatában lesz elérhető – méghozzá 2021. július 2-tól. A Monsters at Work címen érkező produkció sztorija az eredeti film történései után nagyjából fél évvel játszódik, főszerepben a Szörny Rt. Tylor Tuskmon nevű ambiciózus dolgozójával. Az új kulcsfigura mellett természetesen Mike és Sully is visszatérnek mellékszereplőként, és fontos fordulat, hogy az energiagyűjtő vállalat működése is átalakul, hiszen az első film vége óta tudjuk, hogy sokkal több energiát eredményez, ha a szörnyek megnevettetik a lurkókat ijesztgetés helyett.

monsters-at-work
Tylor Tuskmon, a Monsters at Work főszereplője. Fotó: Disney

A Pixar által készített szériában ezúttal is John Goodman (Sully) és Billy Crystal (Mike) kölcsönzik a hangjukat a legismetebb szereplőknek, a főszereplő Tylort pedig a Mad Men – Reklámőrültek című sorozatból ismert Ben Feldman szólaltatja meg. A sorozatot atyja és vezető producere pedig az Bobs Gannaway, aki korábban olyan alkotások felett bábáskodott, mint a 101 kiskutya sorozatverziója vagy épp a Timon & Pumbaa.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!