A nem túl jól sikerült élőszereplős folytatások után hamarosan animációs sorozat formájában tér vissza a Terminátor-franchise, méghozzá a Netflixre. 

Bár a Terminátor egyike a valaha készült legikonikusabb filmekben, abban valószínűleg sokan egyetértenek velünk, hogy az Arnold Schwarzenegger nevével fémjelzett széria a Terminátor 2. – Az ítélet napja után komoly mélyrepülésbe kezdett, és az ilyen-olyan folytatásoknak semmilyen szinten nem sikerült megközelíteni az első két rész színvonalát. A csalódást keltő filmek (és sorozat) után nem csoda, hogy a Netflix nem erőlteti az élőszereplős vonalat, hanem más formában igyekeznek új életet lehelni a Terminátor-univerzumba.

A jövőből visszatérő gépek ezúttal egy animációs sorozatban kapnak főszerepet, aminek a showrunnere és vezető producere az a Mattson Tomlin, aki az új, Robert Pattinson-féle The Batman-filmen is dolgozik. Tomlin korábban több netflixes produkció elkészítésében is részt vett, például a streamingszolgáltató saját gyártású A por ereje című szuperképességű hősöket felvonultató filmjébe is besegített forgatókönyvíróként. Az animációs sorozat sztorijáról egyelőre szinte semmit nem tudni, ám Tomlin nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy hálás a Netflixnek, amiért olyan Terminátor-alkotással rukkolhat elő, ami felrúgja a hagyományokat.

Bár elsőre kissé furának hathat ez a koncepció, de az animációs Terminátor érkezése bizakodásra adhat okot, ugyanis a Netflix kifejezetten jó érzékkel nyúl az ilyen jellegű alkotásokhoz: a mitológia tematikájú Zeusz vére vagy az epikus hangvételű A sárkányherceg sorozatok például kifejezetten jól sikerültek, így van remény, hogy az emberek életére törő gépek története is a Netflix minőségi animációs tartalmainak kínálatát fogja bővíteni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!